Weetjes over Area 51

Wetenschap & Techniek
alien

Allereerst is het handig om te weten, wat is Area 51 eigenlijk? Misschien heb je er wel eens van gehoord, deze mysterieuze plaats bevindt zich in de woestijn van Nevada (Amerika). Area 51 is officieel een militaire testbasis van de Amerikaanse luchtmacht. 

Er worden spionagevliegtuigen getest

Tot 2013 was het superonduidelijk wat Area 51 precies was. In 2013 werd bekend gemaakt dat de locatie sinds 1955 werd gebruikt om spionagevliegtuigen te testen. Onder andere de Lockheed U-2, is op deze basis getest om hem vervolgens in de koude oorlog te gebruiken. 

area51

Meer dan een miljoen mensen hadden zich aangemeld om in september 2019 de militaire basis te bestormen

Gelukkig is dit uiteindelijk niet echt gebeurd, maar de stunt heeft wel veel los gemaakt in de media en gaf stress voor de Amerikaanse regering. 

Als je area 51 nadert en de waarschuwingsborden negeert, word je opgepakt

Misschien heb je het wel voorbij zien komen, de YouTubers Govert en Ties die werden opgepakt bij Area 51. Het leek de twee leuk om een video op te nemen in dit zwaarbeveiligde gebied en ze waren zich onbewust van hoe gevaarlijk hun actie was. Area 51 is absoluut niet toegankelijk voor onbevoegden.De jongens werden opgepakt en belandden in de gevangenis. Dit was voor Amerika een goede kans, om te laten zien hoe ze met indringers omgaan. 

ufo

Mensen beweren er ufo’s te hebben gezien

Volgens piloten die in 2009 hebben gewerkt in Area 51, vlogen er destijds ‘’vreemde objecten’’ door de lucht. De vlogen erg hoog en hadden rare vormen. Dit is hoe de ufo-fantasieën zijn begonnen.