Hoe vouw ik een Bullet vliegtuig van papier?

Wetenschap & Techniek
Papier

Dit vliegtuigje vliegt snel en ver als je het goed gooit, maar het vliegt in de lucht niet erg stabiel. Het racemonster ziet er strak en gestroomlijnd uit. De vouwen zijn zeer compact: nauwkeurige stevige vouwen zijn van groot belang bij het maken van dit vliegtuigje.

Stap voor stap vouwen
Hierbij alle stappen.

Wat heb je nodig?

Voor het maken van dit vliegtuigje heb je een papier nodig op A4 formaat. Je kunt ook het template gebruiken en deze op A4 formaat afdrukken.

Check de vouwinstructies:

Stap 1: Leg het papier neer zoals hierboven aangegeven: de lange zijden liggen horizontaal. Wanneer je het template gebruikt, leg dan het papier daarna zo neer dat de kant van de lijnen niet zichtbaar is.

Stap 2: Vouw de linker bovenhoek naar binnen tot iets over de helft van de pagina. Doe hetzelfde met de rechter bovenhoek. Volg lijn 1 als je het template gebruikt. Bekijk ook het template als voorbeeld wanneer je deze niet gebruikt.

Stap 3: Vouw de linkerkant opnieuw om zoals op de afbeelding aangegeven. Doe hetzelfde met de rechterkant. Wanneer je het template gebruikt, vouw dan deze lijnen volgens stippellijn 2.

Stap 4: Vouw de linkerkant nogmaals om op de manier zoals bij vouwlijn 3 op het template is aangegeven. Herhaal deze stap met de rechterkant. Zorg ervoor dat je nauwkeurige, scherpe vouwen maakt langs iedere vouwlijn.

Stap 5: Vouw het puntje vna het vliegtuigje naar je toe over de vouwlijn.

Stap 6: Vouw de rechterhelft van het vlak over de linkerhelft langs vouwlijn 4 op het template, zodat de buitenranden van de vleugels op één lijn komen. Maak opnieuw een stevige vouw langs deze vouwlijn.

Stap 7: Kijk nu goed naar het template. Vouw de vleugels langs vouwlijnen 5 en vouw de kleine zijvleugels langs vouwlijnen 6. Voeg het vleugel tweevlakskanaal toe door de vleugels enigzins weg te vouwen van de romp. De vleugels hebben een kleine V-vorm als ze vanaf de voorkant worden bekeken. Je bent klaar om te vliegen!

Bullet vouwinstructie
Zo moet het vliegtuig worden!

Template

Bron: funpaperairplanes.com

Template
Hierbij de template.