Hoe word je striptekenaar?

De maatschappij
Hoe word je strip tekenaar?

Om striptekenaar te worden moet je in ieder geval goed kunnen tekenen, het heel leuk vinden om veel te tekenen en vooral heel veel oefenen!

Professioneel

Sinds kort bestaat er een echte opleiding tot striptekenaar, namelijk op de Kunstacademie van Zwolle. Dat is de enige opleiding in heel Nederland. Veel striptekenaars hebben een algemene kunstopleiding gevolgd. Of geen speciale opleiding en zijn gewoon heel goed.

Weinig werk

In Nederland worden niet veel strips verkocht, dus om er je werk van te maken moet je wel heel goed zijn. In Nederland zijn ongeveer 10 striptekenaars die van hun strips kunnen leven. De meeste striptekenaars doen er ook veel andere tekenklussen naast, bijvoorbeeld voor reclamebureaus.

Je kunt ook beginnen met een kleine strip in een tijdschrift of een krant. Maar voor het zover is, kun je ook naar Het Nederlands Stripmuseum in Groningen gaan. Tijdens de schoolvakanties kun je daar workshops volgen om de kneepjes van het vak te leren.

Donald Duck studio

Wist je dat je ook in speciale tekenstudio's kunt gaan werken? De Donald Duck tekenstudio zit in Hoofddorp. Daar word je aangenomen op basis van je portfolio (verzameling van tekeningen). Dus je kunt nu alvast beginnen met het aanleggen van een portfolio!

Ook interessant:

Wie bedenkt de verhalen van Donald Duck?
Hoe maak je een striptekening?