Hoe bouw je een vuurwerkshow?

Hoe bouw je een vuurwerkshow?

Het gevaar van vuurwerk is bij iedereen wel bekend. Naast dat het heel duur is richt het in Nederland ieder jaar weer veel schade aan. Toch is het voor velen een van de leukste dingen bij oud en nieuw. 

Duitsland

Net over de grens bij Duitsland staan een aantal bunkers die vol liggen met vuurwerk. Het ligt tot 200.000 kilo kruitgewicht opgeslagen in de bunkers. De bunkers hebben muren die meer dan een halve beter breed is, dit zorgt ervoor dat als alles explodeert het veilig blijft en de bunker niet ontploft. 

Vuurwerkshows

Vuurwerkshows worden voor de veiligheid elektrisch afgestoken. Het vuurwerk staat aangesloten aan een kastje, die ervoor zorgt je op afstand kunt aansteken. Bij hele grote voorwerkshows staan alle kastjes in verbinding met een computer die het vuurwerk perfect op tijd kunnen afsteken. 

Gevaarlijk illigeaal vuurwerk

Helaas zijn er hele zware knalbommen op de vuurwerkmarkt. Het is levensgevaarlijk om deze te kopen, te bewaren en al helemaal om af te steken. Je kunt er hele auto's mee laten ontploffen! Vuurwerkexpert Hayo wilt iedereen meegeven om dit nooit te kopen. 

Rate this article

  • love 33% love
  • lol 17% lol
  • omg 17% omg
  • pff 33% pff
site-footer-logo