Top 10 vieste dierenweetjes!

Top 10 vieste dierenweetjes!
Verschillende dieren en een drol

Mensen kunnen vies zijn, maar dieren kunnen er ook wat van! Hier een top tien met de vieste dierenweetjes om aan je vrienden te vertellen!

10. Haaien ruften!

Haaien laten scheten! Misschien nog wel hardere scheten dan jij en ik samen. Gedverderrie. Ja, zij hebben ook gassen in hun darmen die er op de een of andere manier uit moeten.

9. Gorilla's ontbijten met kak! 

De gorilla eet zijn eigen poep op. Gad-ver-damme. Waarom??? Omdat hij iets lekkers heeft gegeten de vorige avond. Gorilla's die in het wild leven doen dat als het heel slecht weer is of als ze te ziek zijn om naar voedsel te zoeken. De grote apen die je in de dierentuin vast wel eens gezien hebt eten hun eigen ontlasting omdat het vaak nog zo lekker ruikt naar het eten van de avond ervoor!

Meer uitleg hierover lees je hier:

8. De hond ruikt stront!

Een hond snuffelt aan de poep en pies van een andere hond. Zo weten ze wie er langs is geweest. Vaak plassen of poepen ze er overheen. Zo hebben ze hun territorium weer afgebakend. Doen wij in principe ook op openbare toiletten toch? Dus zo gek is dat niet.

Bekijk ook deze video voor meer uitleg:

7. Het stinkdier... tsja, stinkt!

Het stinkdier mag niet ontbreken in deze top tien! Een stinkdier stinkt zo erg om zijn vijand op afstand te houden. En dat lukt ze best aardig. Laat jij maar eens een stinkscheet in het gezicht van iemand die je niet aardig vindt, zeker weten dat hij of zij wegrent!

Leer ook hoe een stinkdier zo goed kan stinken:

6. Ooievaar schijt op jouw hoofd!

Ooievaars bouwen hun nest vaak op grote hoogte, op een paal. Je zou zeggen dat ooievaars nette vogels zijn, omdat ze hun nest heel schoon willen houden. Maar om dat te doen, kakken ze buiten hun nest! Hops, zo naar beneden! Loop dus nooit onder een ooievaarsnest door!

5Explosiegevaar bij de potvis!

Een potvis explodeert als hij is aangespoeld. Kom dan niet te dichtbij, want je krijgt zijn hele maaginhoud over je heen. Bleeeghh!! Waarom 'ie uit elkaar spat als hij op het strand ligt? Er ontwikkelen zich gassen in de darmen van het dier als hij is aangespoeld. Deze gassen kunnen niet weg. Op een gegeven moment is er geen ruimte meer voor die gassen en moeten ze er echt uit!

Lees ook hoe ze voorkomen dat een aangespoelde potvis ontploft:

4. Onthoofde kip leeft!

Wowwwww, dat gebeurt dus niet alleen in horrorfilms, maar ook in het echt! Als je een kip onthoofdt, leeft zij nog een paar seconden voor ze dood neervalt. Uitzondering hierop was een kip die nog 18 maanden leefde toen ze werd onthoofd. Bi-zar! 

Bekijk ook hoe kip Mike nog 18 maanden bleef leven na zijn onthoofding!

3. Lama's spugen kots!

Dat lama's spugen wist je waarschijnlijk wel. Maar weet jij ook dat lama's spugen met zure sappen met daarin onverteerd eten uit de maag? Dat is dus eigenlijk kots! Oeh, bah! Wilde lama's spugen trouwens alleen op elkaar. Als een lama op een mens spuugt, is dat omdat het dier denkt dat de mens ook een lama is. Dit gebeurt als hij in gevangenschap is opgegroeid. Wegblijven bij die beesten!

Lees ook waarom lama's ineens op je spugen:

2De olifant poept bergen stront!

Een olifant is een bijzonder groot dier. Hij eet wel 150 kilo voedsel per dag. Waar laat hij al dat eten? Je raadt het al... hij poept het bijna allemaal weer uit! Nu komt 'ie: een olifant poept wel 100 kilo per dag! Dat is me toch een grote berg met stront!

Ontdek ook wat olifanten eten en hoeveel liter water ze per dag drinken:

1. Spinnenfeest in jouw huis!

Oh nee.. nee nee nee! Er zitten gemiddeld 1500 spinnen in jouw huis! Een regelrechte nachtmerrie voor iedereen die spinnen verafschuwt. En dat zijn heel veel mensen... Drie keer kijken in jouw slaapkamer vanavond voor je gaat slapen dus.

Rate this article

  • love 32% love
  • lol 25% lol
  • omg 18% omg
  • pff 25% pff
site-footer-logo