Waarom bestaat er geen kattenvoer met muizensmaak?

Dieren en planten
Katten eten kattenvoer

Katten houden van muizen, maar omdat kattenvoer tegenwoordig extra lekker wordt gemaakt vinden katten muizen toch minder lekker smaken. Kattenvoer wordt gemaakt vlees en kruiden, zonder nepsmaakjes. Omdat de fabriek voor kattenvoer geen muizen binnenkrijgt als smaakmaker, bestaat er geen kattenvoer met muizensmaak.

Mmmm muisjes

Eend, kip, konijn, vis, maar ook kaas… Er zit van alles in kattenvoer. Maar kattenvoer met muizensmaak bestaat niet. En dat terwijl katten in het wild graag een muisje opsmikkelen! 

Lekkere brokjes

Ed Barels van de kattenvoerfabriek legt uit dat katten van nature inderdaad erg van muizen houden. Maar doordat het kattenvoer tegenwoordig zo lekker is, vinden ze de muis een stuk minder lekker smaken.

Stinkende fabriek

In een hele grote tank worden de vetten en smaakstoffen opgeslagen. In één tank zit maar liefst 30.000 liter! En dat stinkt behoorlijk, want er zitten ook dode dieren in!

Alle ingrediënten worden tot een soort deeg gekookt. Uit een leiding met gaatjes en mesjes komt dat deeg naar buiten en wordt dit tot kleine brokjes gesneden: kattenbrokjes!

Lekker sausje

Maar die brokjes eten ze nog niet, want die vinden ze niet zo lekker. Daarom doen ze er in de fabriek nog een sausje overheen.

Geen nepingrediënten

Seth Nauta is een smaakmaker van kattenvoer. Met kippenlever, varkenslever en kruiden maakt hij de ideale smaak voor katten. Ze willen in de fabriek geen nepsmaakjes. Omdat ze niet allemaal muizen binnen krijgen als smaakmaker, gebruiken ze voor kattenvoer geen muizen!