Top 8 dodelijkste dieren ter wereld

Top 8 dodelijkste dieren ter wereld
dieren

8. Haaien

Je zult misschien niet verwachten dat deze op nummer 10 staat en dus lang niet zo gevaarlijk is als mensen denken. Gemiddeld zijn er 6 doden per jaar door haaien. Ondanks dat deze cijfers, vergeleken met anderen niet zo hoog zijn, zijn er heel veel mensen bang voor haaien. 

haai

7. Krokodillen 

Krokodillen zijn op het moment de dodelijkste dieren in Afrika. Vaak merk je niet dat je een mogelijk slachtoffer van dit gevaarlijke dier bent. Dit komt doordat hij niet opvalt in zijn natuurlijke omgeving. Dit dier zorgt voor 100 doden per jaar. Wist je dat een krokodil een snelheid kan halen van 17 kilometer per uur! Als je heel snel kunt rennen, zou je dus kunnen ontsnappen… 

krokodil

6. Leeuwen 

Dat leeuwen gevaarlijk is best vanzelfsprekend, toch zien veel mensen het gevaar van deze dieren niet in. Er wordt namelijk bijvoorbeeld geknuffeld met ze! Alhoewel welpjes (baby leeuwen) súper schattig kunnen zijn, moet je dit natuurlijk nooit doen. Een leeuw veroorzaakt ongeveer 250 dodelijke gevallen per jaar. 

welp

5. Nijlpaarden 

Deze dieren zien er misschien niet zo gevaarlijk uit, maar valt wel onder de gevaarlijkste dieren van Afrika. Ondanks dat het herbivoren zijn (planteneters), kunnen deze indrukwekkende dieren behoorlijk agressief zijn. Per jaar worden er ongeveer 500 mensen gedood door nijlpaarden. 

nijlpaard

4. Schorpioen 

Deze ‘’diertjes’’ zijn niet te vinden in Nederland, wel in andere landen in Europa. Je hebt wel 1750 verschillende soorten, deze verschillen ook in de mate van gevaarlijkheid. Het zijn bijzondere dieren! Ze kunnen namelijk een jaar niks eten, 3 dagen hun adem inhouden en kunnen super goed tegen warmte én kou! Per jaar zijn er ongeveer 5000 doden door deze griezelige dieren. 

schorpioen

3. Honden 

Deze lieve huisdiertjes staat toch redelijk hoog in de top en is dus een van de gevaarlijkste dieren. Dat een hond je dood bijt gebeurt gelukkig bijna nooit, wel kun je hondsdolheid oplopen. Dit kun je krijgen als je wordt gebeten door een hond die dit virus bij zich draagt. Jaarlijks sterven er ongeveer 25.000 mensen door een hond. In Nederland gebeurt dit gelukkig bijna nooit.   

 

Gelukkig kunnen honden ook heel lief zijn :)

2. Slangen 

Zoals je misschien wel had verwacht, staat de slang hoog bovenaan het lijstje. Toch zijn er mensen die slangen als huisdier hebben. Een slang kan je doden door gif in je te spuiten, maar ze kunnen je ook wurgen! Gelukkig komt het niet vaak voor dat mensen gewurgd worden door slangen. Wel vallen er jaarlijks 100.000 doden door het gif van een slang! 

 

slang

1. Muggen 

Op nummer een staat verbazingwekkend genoeg het kleinste dier van allemaal, de mug!  De mug zelf kan je op zich niet zoveel doen. Wel kunnen ze ernstige ziektes bij zich dragen en deze aan mensen overbrengen. Een voorbeeld hiervan is Malaria. Jaarlijks gaan hier meer dan 2 miljoen mensen aan dood!  

mug

Rate this article

  • love 20% love
  • lol 20% lol
  • omg 20% omg
  • pff 40% pff
site-footer-logo