Hoe worden watjes gemaakt?

Hoe worden watjes gemaakt?
Tak van katoenplant waar watjes van worden gemaakt

Watjes worden gemaakt van schone katoenbolletjes die aan de katoenplant groeien. Katoenbolletjes worden geplukt als ze groot genoeg zijn en bij elkaar gegooid. Daarna worden de bolletjes geborsteld, gebleekt en goed schoongemaakt. Een watje is dus heel schoon katoen dat ook weer wordt gebruikt om bijvoorbeeld wattenstaafjes te maken. 

Katoen

Katoen groeit als kleine katoenbolletjes aan de katoenplant. Deze komen veel voor in Noord-Amerika, Mexico, Afrika, Azië en Australië. Als de bolletjes groot genoeg zijn, worden ze geplukt en bij elkaar gegooid. Alle takjes en zaadjes worden eruit gehaald, zodat je alleen het bolletje katoen overhoudt. De bollejtes worden uit elkaar geborsteld zodat het heel fijn en zacht wordt.

Steriel maken

Daarna wordt de katoen gebleekt en steriel gemaakt. Dit betekent dat het zo schoon wordt gemaakt dat er geen slechte bacteriën meer inzitten. Wat je dan overhebt, zijn watten! En hiervan kunnen weer andere producten gemaakt worden zoals wattenstaafjes. Doordat de watten steriel zijn, worden ze vaak gebruikt in ziekenhuizen.

Rate this article

  • love 24% love
  • lol 29% lol
  • omg 24% omg
  • pff 24% pff
site-footer-logo