Hoe worden Barbie's gemaakt?

De maatschappij

Barbiepoppen zijn heel leuk om mee te spelen, maar waar komen ze eigenlijk vandaan? Hoe worden ze gemaakt? Willem Wever zoekt het uit.

Geschiedenis

De Barbiepoppen bestaan al erg lang. Op 9 maart 1959 is de eerste Barbie geboren. De uitvinders waren Harold Mattson (Matt) en Ruth en Elliot (El) Handler, die samen het speelgoedbedrijf Mattel hadden opgericht. Maar hoe wordt een Barbiepop gemaakt?

Productie barbiepop

Een Barbiepop bestaat uit verschillende delen: het hoofd, de romp, de onderarmen en bovenarmen en onder- en bovenbenen. Sommigen van deze delen, bestaan ook nog uit 2 delen: een voor- en een achterkant. Deze onderdelen worden gemaakt door middel van een mal. Men perst een huidkleurig rubberen goedje in de mal en verwarmt het, totdat het de goede vorm heeft. Als dat gebeurt is, wordt er een plastic frame in gestopt. Zie dit als de botten in het lijf van de Barbiepop. Aan dit frame worden plastic pinnen gezet om zo het been of de arm te kunnen laten bewegen, bijvoorbeeld de knie en wordt het aan een ander onderdeel van de pop vastgemaakt. In het hoofdje wordt een frame gezet. De haren worden aan het hoofd vastgemaakt, door het vanuit de binnenkant naar buiten te steken. Dan wordt het hoofd geschilderd en aan het lijf vastgemaakt. Dan krijgt de Barbiepop haar kleertjes aan en gaat ze de doos in, misschien wel op weg naar een winkel bij jou in de buurt.

Dit is ook leuk om te lezen:
Waar komen trollen vandaan?
Wie heeft Loekie de Leeuw bedacht en hoe worden de filmpjes gemaakt?