Waarom hackt een hacker computers?

Waarom hackt een hacker computers?
Man in een donkere hoodie die van achter wordt beschenen met een felle lamp

Een hacker is iemand die op jouw computer kan komen zonder dat jij hem daar toestemming voor hebt gegeven. Hoe en waarom doet een hacker dat?

Voor de sport

Een hacker hackt een computer door vele omweggetjes te nemen via het internet of interne netwerk. Een hacker vindt het over het algemeen een sport om op andere computers in te breken. Hij zoekt steeds moeilijkere computers om in te breken. Andere hackers hoeven niet persé in jouw computer te zijn. Sommige hackers vinden het leuker om virussen te verspreiden. Deze komen op dezelfde manier binnen, als de manier die de hacker gebruikt zou hebben om op jouw computer te komen. Meestal zitten deze virussen verstopt bij andere bestanden die je kunt downloaden, zoals .exe bestanden. 

Handige hacker

De bekendste hacker is Gary McKinnon. Hij is ervan beschuldigd dat hij de computers bij de NASA en het Amerikaanse leger in 2001 en 2002 heeft gehackt. Hackers kunnen ook heel handig zijn voor grote computerbedrijven. Sommige hackers zijn in dienst van computerbeveiligers als Norton of McAfee. Zij kunnen testen of het programma niet valt te hacken. Wanneer een hele slimme hacker er niet in komt dan kan zo'n computerbedrijf garanderen dat hun programma veilig is.

Rate this article

  • love 27% love
  • lol 9% lol
  • omg 18% omg
  • pff 45% pff
site-footer-logo