Wie was Cleopatra?

Geschiedenis
Screenshot

In het jaar 69 v. Chr. werd in het oude Egypte een bijzonder meisje geboren: Cleopatra. Haar vader was de machtige farao Ptolemaeus II.

Alleen aan de macht

Toen hij overleed, namen Cleopatra en haar broer de macht over. Ze was toen pas 18, maar wilde wel al helemaal alleen heersen. Daarom zette ze alleen haar eigen hoofd op de Egyptische muntstukken.

Verjaagd

Door haar opstandigheid werd ze afgezet als farao en verjaagd uit het paleis. Cleopatra was boos en wilde de macht terug.

Julius Caesar

Julius Caesar

Ze ging stiekem naar de Romeinse heerser Julius Caesar om zijn hulp te vragen. Om niet op te vallen, verstopte ze zich in een opgerold tapijt.

Romeinse hulp

Toen ze uit het kleed rolde, was Caesar meteen onder de indruk van de slimme Cleopatra. Hij besloot haar te helpen en gaf haar de macht over Egypte terug. Nu heerste ze zonder haar broer.

Huwelijk

Cleopatra trouwde met Caesar, en samen kregen ze een zoon. Een paar jaar later werd Caesar vermoord.

Een tweede huwelijk

De nieuwe Romeinse leider Marcus Antonius had veel over Cleopatra gehoord en wilde haar graag ontmoeten. Het was liefde op het eerste gezicht, en als snel trouwden de twee.

Super slim

Cleopatra wordt vaak gezien als een bloedmooie mannenverslinder, maar volgens onderzoekers was ze helemaal niet zo’n schoonheid. Maar slim was ze zeker! Ze deed wiskundig en medisch onderzoek en kon iedereen betoveren met haar toespraken.