Hoe is het graf van Toetanchamon ontdekt?

Geschiedenis
Toetanchamon

Het graf van Toetanchamon is in 1922 ontdekt door Howard Carter. Hij ontdekte verborgen trede. Wie was Toetanchamon en hoe is zijn graf ontdekt? Je leest het hier!

Wie was Toetanchamon?

Toetanchamon wordt rond 1342 voor Christus geboren in Egypte. Hij wordt op negenjarige leeftijd farao (koning). Na 9 jaar overlijdt hij plotseling onder verdachte omstandigheden.

Zo is de mummie van Toetanchamon gevonden

Zoals alle farao’s wordt Toetanchamon gemummificeerd en in een graftombe geplaatst. Duizenden jaren later zijn archeologen bezig met opgravingen in “Het Dal der Koningen”. In dit dal bevonden zich veel graven van farao’s. De meeste egyptologen waren ervan overtuigd dat alle graven al ontdekt en onderzocht waren. De meeste waren ook geplunderd door grafplunderaars.

Maar in de herfst van 1922 ontdekte Howard Carter een in een rots uitgehouwen trede. De trede bleek het begin te zijn van een trap, die leidde naar de deur van een graftombe. Het bleek de graftombe van Toetanchamon te zijn. Vol met prachtige beelden en goud! Meer dan drieduizend jaar hadden de schatten van de jonge koning onaangeroerd in de kelder gelegen. Het is een van de meest spectaculaire vondsten die ooit in de archeologie zijn gedaan!