Heeft Margot Frank ook een dagboek geschreven?

Geschiedenis
Grafsteen van Anne en Margot Frank

Een van de beroemdste verhalen uit de Tweede Wereldoorlog is dat van Anne Frank. Mensen kennen haar verhaal omdat ze een dagboek bijhield, dat na de oorlog door haar vader Otto werd gepubliceerd. Anne had ook een oudere zus Margot. Maar heeft zij ook een dagboek geschreven?

Niet gevonden

Ja. Net als haar zusje Anne hield Margot een dagboek bij. Dat is alleen nooit gevonden. In het dagboek van Anne staat dat Margot ook een dagboek bijhield. Ook schrijft Anne over haar zus. Margot is rustig en haalt goede cijfers op school. Voordat de oorlog uitbrak wilde Margot kraamverzorgster worden.

Oproep

Op 5 juli 1942 wordt Margot opgeroepen om zich te melden in een werkkamp van de Duitsers. Haar ouders waren hier al op voorbereid. Bijna twee weken eerder dan gepland, duikt de familie Frank onder in het Achterhuis. Margot fietst samen met Miep Gies naar de schuilplaats terwijl Anne en haar ouders later volgen.

4 augustus

Op 4 augustus 1944 wordt de familie Frank samen met een paar andere onderduikers opgepakt. Na vier dagen in de gevangenis te hebben gezeten wordt de familie op de trein naar Westerbork gezet. Daarna gingen ze door naar Auschwitz-Birkenau in Polen. Dat is de laatste keer dat Margot en Anne hun vader zien. Anne en Margot worden later nog op transport gezet naar het kamp Bergen-Belsen waar ze beiden overlijden aan vlektyfus.