Naar vraag & antwoord

Hoe werd vroeger een piramide gebouwd? Geschiedenis

Bekijk antwoord
Hoe werd vroeger een piramide gebouwd?
Hoe werd vroeger een piramide gebouwd?
Piramides in de woestijn met een kameel op de voorgrond

Laura stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Een piramide is een graf van een farao. In het Oude Egypte vonden mensen farao’s net zo belangrijk als Goden. Daarom werd er als graf voor hen een groot bouwwerk neergezet, een piramide.

Huis van de dode

De Egyptenaren geloofden dat ze na hun dood verder zouden leven in het hiernamaals. Ze dachten dat het graf het huis zou worden van de dode. Daarom was het belangrijk dat er een stevig graf stond.

Zwaar

Als er een nieuwe farao aan de macht kwam, werd er meteen begonnen met de bouw van een piramide. Dat kon namelijk wel 30 jaar duren. Er werkten soms wel 100.000 mensen aan mee. De blokken waaruit de piramide werd opgebouwd, werden uit de rotsen gehakt. De meeste stenen wogen wel meer dan 2500 kilo!

Lees ook: Waarom maakte mensen vroeger mummies?

Sjouwen

Voor de grote piramide zijn meer dan 2 miljoen grote stenen gebruikt. Als de steen uitgehakt was, werd de steen op een soort slee (vaak van rollende boomstammen) met een touw naar de bouwplaats gesleept. Daar moest de steen nog omhoog.

Er werden enorme werkhellingen van zand, cement en hout aangelegd. Hoe dat precies gebeurde, weten we niet. Waarschijnlijk werden de stenen met een soort hefboom omhoog, op hun plek gehesen.

Weet jij ook...

Hoe midden in de stad een hijskraan wordt opgebouwd?
Of reuzen de hunebedden hebben gebouwd?

Laura stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Challenges