Kan een hond een bloedneus krijgen/hebben?

Dieren en planten
hond bloedneus

Honden kunnen inderdaad een bloedneus krijgen, net als mensen.

Anders

Meestal is de reden van die bloedneus wel anders. Als een hond één keer een bloedneus krijgt hoeft dat niet altijd veel te betekenen. Maar als de bloedneus niet stopt of steeds terugkeert kan er wel wat aan de hand zijn.

Geknapt

Bij sommige honden met een hele droge, schilferige neus kan er voorin de neus een bloedvaatje knappen waardoor er een bloedneus ontstaat. Natuurlijk kan dat bloedvaatje ook knappen als een hond gebeten wordt in zijn neus door een andere hond.

Beschadigd

Als het bloed van verder uit de neus komt, dan kan dit worden veroorzaakt door een voorwerp (o.a. grasspriet), een tumor of een infectie (o.a. bacteriën, schimmel) in de neus. Hierdoor raakt de neusgang beschadigd en kunnen bloedvaatjes knappen.

In de neus

Om er achter te komen wat de bloedneus veroorzaakt bij de hond moet er vaak in de neus gekeken worden met een camera (een endoscoop). De meeste bloedneuzen bij de hond zijn goed op te lossen met bijvoorbeeld medicijnen.

Een grasspriet moet natuurlijk uit de neus worden gehaald en dat wordt ook geprobeerd met een tumor. Deze vraag is beantwoord door een dierenarts van DierenNieuws.nl