Hebben die vervelende muggen nog een bepaald nut?

Hebben die vervelende muggen nog een bepaald nut?
mug

Bah! Muggen zijn ontzettend vervelend als je net wil gaan slapen. Ze vliegen altijd om je heen en soms gaan ze je prikken. Waarom doen ze dat? Heeft het echt nut voor die muggen?

Vruchtbaar

Als een vrouwtjesmug jou steekt, dan betekent dat dat ze vruchtbaar is en ze weer eitjes kan leggen. Muggen zijn van huis uit namelijk vegetariër. Ze leven van plantensap dat ze met hun steeksnuit aanboren. Pas als een vrouwtjes mug bevrucht is, krijgt ze dracula-achtige trekjes en steken ze op dieren en mensen. Dat doen ze, omdat ze voor de ontwikkeling van de eitjes extra eiwitten nodig hebben die ze verkrijgen door bloed te zuigen uit mensen en dieren.

Eitjes

De eitjes legt de mug vervolgens in het water, waar larven uit groeien. Deze larven zijn weer heerlijk voedsel voor de vissen. Daardoor groeien vissen en kunnen wij weer vis eten. Ook spinnen houden wel van een muggetje en vangen ze in hun web om later lekker op te peuzelen. Eigenlijk is elk insect dus wel nuttig. Ze zijn het voedsel van andere dieren en die andere dieren zijn vaak weer belangrijk voor mensen.

Vervelend

Bedenk de volgende keer dus maar dat die mug die jou zo vervelend gestoken heeft er voor gaat zorgen dat andere dieren te eten hebben, waardoor jijzelf 's avonds ook weer iets te eten hebt!

Rate this article

  • love 31% love
  • lol 22% lol
  • omg 22% omg
  • pff 24% pff
site-footer-logo