Hoe werkt lasergamen?

Wetenschap & Techniek

Lasergamen is net als paintballen en trefballen een spel waarbij je een ander probeert te raken en probeert zelf niet geraakt te worden. Het team dat de meesten keren raakt en het minst geraakt wordt, wint het spelletje. Het grote voordeel van lasergamen is dat het in tegenstelling tot de andere twee geen pijn doet.

Bij lasergamen krijg je een speciaal pak aan en een laserpistool.  Uit je pistool komt een zichtbare lichtstraal en een onzichtbare infrarood straal. Op je pak zitten allemaal plekjes die reageren op die infrarood straal, net zoals de televisie op de afstandbediening. Als je te vaak geraakt bent gaan er lichtjes op je pak branden en ben je af. Alle handelingen die je verricht bij het lasergamen worden via een computer bijgehouden, zo weet je de score dus ook. Je kan het spel alleen binnen spelen, het is daar dan spannend schemerig en er staan veel dingen waar je achter kunt schuilen.

Maar belangrijker is het dat er niks mag spiegelen. Anders zouden overal infrarood stralen zijn en kan je jezelf raken door recht op iets glimmends te richten. Dit laatste kan je thuis uitproberen met een spiegel en de afstandbediening: ga met je rug naar de TV staan, houdt de spiegel iets naast je en richt de afstandbediening op de spiegel en probeer de terug kaatsende straal de TV te laten raken.