Hoe is het internet ontstaan?

Hoe is het internet ontstaan?
Internet ontstaan

Spoetnik I

Het ontstaan van internet is een ingewikkeld verhaal. De geschiedenis van het internet begint in 1957. Toen werd de Spoetnik I gelanceerd door de Sovjet Unie (Rusland). Door de lancering van de Spoetnik I werd het de Amerikanen duidelijk dat zij niet zo machtig en sterk waren als ze dachten.

Eerste netwerk

Als reactie op de lancering richtte Amerika een onderzoeksbureau op dat nieuwe technologie moest ontwikkelen. Een van de projecten van dat onderzoekbureau was het ontwikkelen van een veilige manier om te communiceren met universiteiten die voor het bureau aan het werk waren. Ze bedachten een computernetwerk dat stabiel en niet afluisterbaar was. In 1969 was het eerste internet een feit. Het was nog maar een heel klein internet, een netwerk dat twee universiteiten aan elkaar verbond.

Het grote internet

Langzaamaan werden er steeds meer netwerken aangesloten op het internet. In 1982 werd er overgestapt op een nieuwe techniek. Daar werd het internet zoals we het nu kennen geboren, alleen was het toen nog niet zo groot. Internet werd pas door het grote publiek ontdekt in de jaren ’90. In 1996 was het internet bijna bij iedereen bekend en gingen mensen er veel gebruik van maken.

Rate this article

  • love 26% love
  • lol 25% lol
  • omg 24% omg
  • pff 26% pff
site-footer-logo