Hoe was het leven in de Middeleeuwen?

Hoe was het leven in de Middeleeuwen?

Koningen en adel woonden vaak in kastelen. Ridders met iets minder geld woonden vaak in landhuizen. Ridders leefden samen met hun familie, pages en schildknapen, soldaten, bedienden, koks en stalknechten. Mensen met weinig geld woonden vaak op het boerenland in een hutje of klein huisje.

In de Middeleeuwen was het een mannenwereld waarin vrouwen niet zo serieus genomen werden.

Mensen werden in de Middeleeuwen niet zo oud, hooguit maar 40 jaar!

In de Middeleeuwen namen mensen het niet zo nauw met de hygiƫne. Ze maakten zich niet zo druk over het vuil dat er was en vieze luchtjes die daar hingen. De w.c. was een soort gat waar je op moest gaan zitten. Dit gat kwam uit op de gracht of een beerput.

In de Middeleeuwen was kleding heel belangrijk. De rijken kleedden zich heel netjes en mooi om zo aan iedereen te aten zien hoe rijk en mooi ze waren. De kleuren van de kleren hadden meestal ook een bepaalde betekenis. Blauw betekende dat je verliefd was, geel stond voor boosheid en grijs stond voor verdriet. Vrouwen droegen sierlijke jurken en stopten hun haar weg onder hoofddeksels. De mannen droegen meestal een soort maillots met daarover een soort groot kleed met mouwen eraan.

Challenges