wat gebeurt er allemaal in de dierentuin ?

Dieren en planten

Een dag in de dierentuin is nooit hetzelfde, maar heeft altijd wel een aantal dingen die overeen komen. ’s Ochtends kijkt de dierenverzorger wat voor weer het is. Kunnen de dieren wel naar buiten? Is het  niet te koud? Daarna krijgen de dieren te eten en bekijkt de verzorger of het dier niet ziek is. Aan het gedrag van een dier is vaak een heleboel te zien. Daarna mogen de dieren naar buiten. Terwijl de bezoekers genieten van alle mooie trucs die de dieren uitvoeren, is de dierenverzorger bezig met het schoonmaken van de stallen. De mest wordt opgeruimd en het voer wordt bijgevuld. Soms wordt er  tussendoor ook eten gegeven aan de dieren, zodat de bezoekers dit kunnen zien. Maar dit ligt helemaal aan het dier dat er verzorgt wordt. En soms wordt er ook een nieuw dier geboren, wat natuurlijk heel spannend en leuk is.

Als de dag voorbij is gaan de dieren weer naar binnen en dan krijgen ze nog iets te eten. Natuurlijk verschilt het per dier wat er op een dag precies wordt gedaan. Elk dier heeft zijn eigen verzorging nodig en geen enkel dier is hetzelfde.

Daarnaast zijn er ook nog een heleboel restaurants, de souvenirwinkels en de kassa’s waar gewerkt moet worden. Ook zitten er mensen op kantoor die zich bezig houden met het geld, de reclame, de kaartjes, etc. Ook is er altijd een dierenarts nodig en zijn er mensen van de technische dienst, voor bijvoorbeeld als er een hok kapot is.  

Lees hier nog meer interessante dingen over de dierentuin.