Waarom eten we in Nederland geen insecten?

Dieren en planten
insecten

Iedereen eet per ongeluk wel eens een insect, bijvoorbeeld als je slaapt. Soms belanden insecten ook per ongeluk in je eten. Ze worden bijvoorbeeld vermalen met het meel en komen in je boterham terecht. In je fruit en groenten kunnen ook kleine insecten achterblijven. Dat kan helemaal geen kwaad. Insecten zijn juist goed voor je, er zitten veel eiwitten in!

Lekkernij

Over de hele wereld worden insecten daarom gegeten als lekkernij, maar in Nederland trekken we nog steeds een vies gezicht bij het idee. Dat komt omdat insecten in onze cultuur gezien worden als vies, lelijk en schadelijk. Daarom eten we ze niet graag op. Je kan je ook voorstellen dat een insect op je bord er niet erg lekker uitziet.

Recept

Wil je toch eens proberen hoe insecten smaken, dan kun je chocolade-krekelkoekjes maken. Je hebt nodig: 300 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel zout, 225 gram zachte boter, 180 gram suiker, 180 gram bruine suiker, 1 theelepel vanille, 2 eieren, 340 gram chocoladeschilfers, 240 gram gemalen noten, 120 gram geroosterde krekels.

Jammie!

Verwarm de oven voor op 190 graden. In een kleine kom de bloem, bakpoeder en zout mengen. In een grote kom de boter, suiker, bruine suiker en vanille mengen en blijven kloppen tot het crèmig wordt. De eieren toevoegen en erdoor kloppen. Het bloemmengsel erbij doen, evenals de krekels. Goed doorheen mengen. De chocoladeschilfers erin strooien. Met een theelepeltje hoopjes deeg op de bakplaat leggen en de koekjes in 8-10 minuten gaar bakken.