Hoe worden paarden politiepaarden?

Dieren en planten
politiepaard

Politiepaarden zijn altijd heel stoer! Maar hoe kan een gewoon paard een politiepaard worden? Willem Wever geeft antwoord.

Trainen

Een paard wordt een politiepaard door veel te trainen. Een paard moet om politiepaard te worden een speciale opleiding volgen.

Karaktertest

Als een paard geschikt lijkt om politiepaard te worden komt hij twee weken op proef in een speciaal africhtingcentrum. Er wordt dan gekeken of het paard gezond is en er wordt een karaktertest gedaan. Een politiepaard moet een koel karakter hebben dan is hij niet zo gauw bang. Een politiepaard moet zich stoer gedragen. Dan maakt hij veel indruk op de mensen die op de grond staan.

Voetbalrellen

Tijdens de opleiding leert het paard om te gaan met drukte en verkeer. Politiepaarden worden vaak ingezet tijdens voetbalrellen. Er is dan veel geschreeuw en ander lawaai. Het is belangrijk dat het paard rustig blijft en niet op hol slaat.

Filmpje

Marieke uit Hilversum wil heel graag weten hoe paarden getraind worden tot politiepaarden. Zij krijgt antwoord van een agent van de bereden politie uit Rotterdam, Wout Winkelhuijzen. Bekijk het filmpje!