Waarom wordt een zak tuinaarde in liters vermeld en niet in kilogram?

Waarom wordt een zak tuinaarde in liters vermeld en niet in kilogram?

Vind je het ook zo leuk om in de tuin bezig te zijn? Een zak tuinaarde kan dan helpen om de mooie plantjes en bloemetjes te laten groeien. Is het je dan wel eens opgevallen dat een zak tuinaarde in liters wordt vermeld, terwijl tuinaarde helemaal niet vloeibaar is?

Vruchtbaarder

Tuinaarde is een mengsel dat bestaat uit allemaal vruchtbare grondstoffen, zoals tuinturf, zwartveen en compost. Tuinaarde zorgt ervoor dat de grond vruchtbaarder wordt, waardoor planten beter kunnen groeien. Tuinaarde en potgrond worden vaak door elkaar gehaald, terwijl het twee hele verschillende dingen zijn. Potgrond is speciaal bedoeld voor planten in potten en bloembakken. Tuinaarde is niet luchtig en zwaarder dan potgrond.

Verschil

Tuinaarde bestaat dus uit verschillende grondstoffen. De ene stof is zwaarder dan de andere. Soms zit er in een zak tuinaarde meer tuinturf, de andere keer zit er net iets meer compost in. Daardoor kan het gewicht soms verschillen. Lastig als je tuinaarde per kilo wil verkopen. De ene keer heb je dan een veel grotere zak nodig dan de andere keer.

Dezelfde maat zak

De makers van tuinaarde hebben daar iets slims op bedacht. Ze vermelden de inhoud van de zak per liter in plaats van per kilo, daardoor kunnen ze elke keer dezelfde maat zak gebruiken.

Bron: RHP

Rate this article

  • love 20% love
  • lol 22% lol
  • omg 22% omg
  • pff 37% pff
site-footer-logo