Waar komen de snijbloemen vandaan?

Waar komen de snijbloemen vandaan?

Snijbloemen worden door heel Nederland heen gekweekt. Maar elke bloemenregio heeft zo zijn eigen specialiteiten. Zo komen rozen voornamelijk uit Gelderland en tulpen uit de kop van Noord Holland.

Je hebt het vast wel eens gezien, grote velden vol met bloemen. Als deze bloemen bijna bloeien, worden ze geoogst door de boer. Daarna verpakt hij ze per bosje van meestal tien bloemen. De bossen stopt hij per vijf in een emmer en zo laadt hij een hele vrachtwagen vol.
Deze vrachtwagen gaat naar de bloemenveiling waar de inkopers van winkels op de bloemen kunnen bieden. Ze mogen dan zeggen hoeveel ze willen betalen voor die partij bloemen. Degene die het meest wil betalen, die krijgt de bloemen mee.
De inkopers zorgen er vervolgens voor dat de bloemen bij de winkels komen en daar maken ze er weer mooie boeketten van verschillende bloemen van.

Wist je dat de tulp helemaal niet zo Nederlands is? Oorspronkelijk komt deze bloem uit Turkije. Hij was vroeger dan ook heel duur, soms wel duurder dan alle huizen in een straat!

Rate this article

  • love 23% love
  • lol 19% lol
  • omg 26% omg
  • pff 32% pff
site-footer-logo