Hoe en waar wordt een tennisracket gemaakt?

Wetenschap & Techniek
tennisracket

Tennisrackets worden meestal in landen als Japan, China en Taiwan gemaakt. Het racket is van graffiet. Deze grondstof gaat eerst in een mal. Daarna wordt het gebakken. Als dit klaar is, worden er gaatjes in het racket geboord. Daar gaat dan weer een rand overheen, met gaatjes op dezelfde plaats.

Snaren

Als laatste worden met de hand de draden in het racket gespannen. Die heten ook wel snaren. Ze bestaan uit kunstmatig materiaal, zoals nylon. De snaren gaan door de gaatjes. Hoeveel ruimte er tussen de snaren zit, heeft invloed op de slagen. Hoe dichter ze op elkaar zitten, hoe nauwkeuriger de slagen. Voor krachtige slagen zitten de snaren verder van elkaar. Dit heet een ‘open patroon'.

Spanning

Ook de spanning van de snaren is belangrijk. Met slappere snaren krijg je krachtigere slagen. De bal komt dan namelijk tegen een soort van trampoline! Voor meer controle heb je strakker gespannen snaren nodig.

Handvat

De dikte van het handvat is ook erg belangrijk. Je wilt natuurlijk wel lekker tennissen, en dat kan alleen als je je racket goed vast kunt houden! Die dikte hangt af van hoe groot je handen zijn.