Wie heeft de auto uit gevonden?

Geschiedenis
een auto rijdt zo snel dat de achtergrond wazig is

De uitvinder van de eerste echte auto was Karl Benz in 1871. Maar voordat de echte auto met motor werd uitgevonden, gingen er eerst wat andere uitvindingen aan vooraf. Zo reed de eerste wagen op stoom en deze ging maar 25km per uur! 

Het stoomwagentje van Cugnot

Cugnot

De uitvinden van de 'automobile' was de Zwister Nicolas Cugnot. Hij ontwierp in 1763 als eerste een driewielig stoomwagentje. Het werd gebruikt om kanonnen te verplaatsen. Na deze uitvinding volgden er veel andere ontwerpen. 

Gurney

Het stoomwagentje van de Brit 'Gurney' was de eerste die in 1832 tussen twee steden heen en weer reed. Het wagentje ging slechts 25 kilometer per uur. Dat is net zo snel als je kan fietsen op een racefiets met wind mee. 

Moderne tijd

De auto zoals we hem nu kennen ontstond pas toen de benzinemotor was uitgevonden. De uitvinder van de eerste echte auto was Karl Benz in 1871. Deze auto was eigenlijk een kar zonder paard, maar met een verbrandingsmotor als krachtbron.

Na 1885 gingen ook anderen auto's met een verbrandingsmotor bouwen. Er kwam een echte auto-industrie, die steeds betere wagens bouwde. Daardoor kwamen er meer auto's op de markt en dus ook op de weg. Maar de auto was voor een normaal gezin niet te betalen, alleen de rijke mensen reden in auto's. Nu zijn auto’s een heel normaal vervoermiddel en is het haast vreemd als iemand er geen heeft.