Waarom stortte het World Trade Center in?

Geschiedenis

Op 11 september 2001 is het World Trade Center (WTC) in New York totaal verwoest door een terroristische aanslag. 's Ochtends vroeg boorden twee vliegtuigen zich in de twee torens van het WTC nadat ze waren gekaapt. Hierdoor ontstonden explosies en een felle brand. Beide torens stortte in en daarbij kwamen ontzettend veel mensen om het leven. Onder de slachtoffers waren 348 brandweermannen en 62 politiemensen, die direct na de inslagen te hulp waren geschoten.

Op dezelfde ochtend stortte nog twee vliegtuigen neer in Amerika. Eén stortte neer op het Pentagon (Amerikaanse ministerie van Defensie) en een de ander stortte neer op een veld, maar was waarschijnlijk op weg naar het Capitool of het Witte Huis.

Bij de vier aanslagen kwamen bijna 3.000 mensen om het leven, waarvan het overgrote deel zich in het WTC bevond. Deze terroristische aanslagen wordt gezien als een van de grootste in de geschiedenis. De 19 kapers kwamen uit het Midden-Oosten en hoorden bij het islamitische terreurnetwerk Al Qaida. Ook zij kwamen allemaal om tijdens de aanslagen.

Als je meer wilt weten over de aanslagen, kun je ook kijken bij Het Jeugdjournaal