Naar vraag & antwoord

Hoe word je filmster? Geschiedenis

Bekijk antwoord
Hoe word je filmster?

Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Je bent rijk en beroemd, je reist de hele wereld rond en ontmoet allemaal andere beroemde mensen. Wie wil er nou geen filmster worden? Helaas is dit niet zo makkelijk. Je moet wel kunnen acteren en ontzettend veel geluk hebben.

Meestal ga je naar de toneelschool, in Amsterdam of Maastricht. Als je deze school hebt gedaan kun je proberen kleine rolletjes te krijgen in bijvoorbeeld een soapserie als Goede Tijden, Slechte Tijden. Je kunt je bij een castingbureau inschrijven. Als de makers van een soapserie een nieuwe acteur of actrice zoeken gaan ze meestal naar zo'n bureau. Vaak worden ook in de krant audities voor een serie aangekondigd. Je kunt hier laten zien wat je kan en misschien wordt je wel gekozen om mee te doen. Als je erg goed bent en veel geluk hebt kun je misschien wel de stap maken richting film.

Enkele Nederlandse acteurs die in het buitenland succes hebben gehad zijn Jeroen Krabbe en Rene Soutendijk. Acteurs die in Nederland veel succes hebben en zijn begonnen in een serie of een soap zijn Cas Janssen, Daan Schurmans en Katja Schuurman.

Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!