Bestaan er bij dieren homo's en lesbisch?

Dieren en planten
Pinguins

Ja, er bestaan zeker dieren die homo zijn! Bij flamingomannetjes komt het bijvoorbeeld voor.

Meerdere diersoorten
Er zijn verschillende diersoorten waarbij de dieren homoseksueel kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld koeien, apen, vleermuizen, ooievaars, pinguïns en leeuwen.

Niet genoeg vrouwtjes
Dat de dieren kiezen voor een partner van hetzelfde geslacht kan een praktische reden hebben. Bijvoorbeeld dat er niet voor ieder mannetje een vrouwtje is. Als gorillamannetjes een jaar of zeven zijn dan worden ze door hun vader verstoten uit de groep. De jonge verstoten mannetjes zoeken dan gezelligheid bij elkaar. Het homoseksuele contact van de dieren loopt uiteen van knuffelen tot het samen grootbrengen van jongen.

Flamingo's
Flamingo's staan er om bekend dat twee mannetjes heel goed voor een jong kunnen zorgen. Ze zijn erg zorgzaam en ze schijnen zelfs een soort van melk voor de flamingokuikens te kunnen produceren! In dierenpark Avifauna is een lesbisch ooievaarsstel en zij zorgen ook samen voor een (geadopteerd) jong. Bij het lesbische ooievaarsstel Nina en Olga is er sprake van echte liefde! Want de vogeloppassers hadden het knapste ooievaarsmannetje bij Nina en Olga gezet en toch bleven de twee bij elkaar!