Top 10 vragen van deze week!

Top 10 vragen van deze week!
TOp 10 vragen Willem Wever

Deze vragen werden deze week het meest bekeken. Ontdek ook alle antwoorden op deze vragen.

1. Hoe plassen wielrenners als ze op de fiets zitten?

Door de Tour de France vroegen veel mensen zich af hoe wielrenners plassen tijdens een wedstrijd. Nou, dat doen ze dus weleens in de bosjes. En soms gewoon in hun broek op de fiets... 

2. Hoe worden mummies gemaakt?

De Egyptenaren maken van het dode lichaam een mummie, zodat deze niet vergaat. Dit proces duurt in totaal 70 dagen. Eerst worden de organen zoals longen, maag en darmen uit het lichaam gehaald en apart gemummificeerd. Dat betekent dat deze organen worden uitgedroogd zodat ze bewaard kunnen blijven. 

3. Hoe komt het dat er seizoenen bestaan?

De aarde doet er 365 dagen over om één keer om de zon te draaien. Dat noemen wij een jaar. Een jaar is verdeeld in seizoenen. Veel mensen denken dat de reden hiervan is dat de aarde in de winter verder van de zon afstaat. Maar nee, de echte reden is dat de aarde schuin staat!

4. Hoe werken en wonen mensen op een booreiland?

Een booreiland is een platform op zee waar ze naar aardolie en aardgas boren. Mensen die daar werken blijven daar vaak twee weken en werken 12 uur per dag. Een booreiland is eigenlijk een soort ministadje op zee. Er is zelfs een sportschool! 

Olieplatform

5. De 10 grootste landen van de wereld

Rusland is het grootste land, maar welke landen zijn nog meer heel groot? Willem Wever heeft de top 10 op een rijtje gezet!

Wereldbol

6. Hoeveel landen zijn er in de wereld?

Oke, de 10 grootste weten we nu. Maar hoeveel landen zijn er in totaal? Er zijn in totaal 195 internationaal erkende onafhankelijke staten!

7. Hoeveel organen heeft een mens?

Ook deze vraag werd veel gesteld. Het antwoord is niet heel makkelijk. Omdat het er zoveel zijn en het een hele complexe zaak is om alle organen te tellen, vertellen we iets meer over de organenstelsels. Een groep organen die een gezamenlijke functie hebben noemen we een organenstelsel. Het menselijk lichaam bevat wel 11 van deze verschillende stelsels:

Lichaam

Vind hier de 11 orgaanstelsels:

8. Hoe komt dat dat de kleuren van de regenboog altijd dezelfde volgorde hebben?

Heb jij onlangs een regenboog gezien? Een handig ezelsbruggetje om de volgorde van de kleuren in de regenboog te onthouden is: 'roddelen over grote gekke broer ivals'. Iedere eerste letter staat voor een kleur: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet (paars). De volgorde is altijd hetzelfde, vanwege het zonlicht. 

Regenboog

9. Wat is het verschil tussen een luipaard, jachtluipaard en een cheeta?

Het jachtluipaard is het snelste landdier ter wereld. Dit dier wordt ook wel cheeta genoemd. Een jachtluipaard en een cheeta is dus hetzelfde. Een luipaard is wel net iets anders. Het luipaard is wat steviger gebouwd dan het jachtluipaard. Als je goed oplet zie je dat de meeste stippen in zijn vacht zwarte rondjes zijn met bruin in het midden.

10. Wat hebben de Romeinen allemaal uitgevonden?

Geld, de kalender, het alfabet... we gebruiken nu nog steeds veel van wat de Romeinen hebben uitgevonden. Ongeveer 2000 jaar geleden waren zij de baas in Europa en daar zie je nu nog best veel van terug. 

Rate this article

  • love 0% love
  • lol 17% lol
  • omg 17% omg
  • pff 67% pff
site-footer-logo