Wat is #BlackoutTuesday?

blackout

Misschien heb je het oorbij zien komen op social media: BlackOut Tuesday. Op social media delen mensen massaal de hashtag #blackouttuesday, maar wat houdt Blackout Tuesday in? 

Blackout Tuesday

Toen op een filmpje te zien was dat de donkere Amerikaanse man George Floyd overleed door een politieagent, brak het internet los. De 46 jarige man werd op 27 mei aangehouden door de politie in de stad Houston, hij werd verdacht voor het vervalsen van briefgeld. Tijdens de aanhouding is Gerorge Floyd overleden terwijl een witte politieagent hem op de grond drukte met zijn knie. Volgens velen, waaronder de familie van George, is hij gestikt door de agent. 

Deze gebeurtenis gaf 2 Amerikaanse, bekende platenbazen (Brianna Agyemang en Jamila Thomas) de aanleiding om Blackout Tuesday te organiseren. Zij willen duidelijk maken dat de muziekwereld voornamelijk groot is geworden door donkere artiesten. Door een zwarte afbeelding met de hashtag #blackouttuesday te plaatsen, wordt hier aandacht voor gevraagd. De hashtag wordt gebruikt door grote namen zoals Billie Eilish, Sony en Spotify. Het doel van de vrouwen is om solidariteit te tonen met de zwarte gemeenschap en niet te discrimineren.