Top 10 gekste ijssmaken

Ben jij dol op ijsjes? Lees dan zeker even verder! Durf jij ook deze 10 gekke ijssmaken te eten?
10. Avocado ijs
Je denkt bij avocado misschien niet meteen aan zoete gerechten. Want is een avocado nu een groente of een vrucht? Avocado wordt ook wel een vruchtgroente genoemd. En je kunt er ook zelf heel lekker ijs van maken!
9. Augurk ijsjes
In New York kun je bij Lucky Pickle Dumpling Co een softijsje halen in de smaak van augurk. Het ziet er best oké uit, maar zou het ook lekker smaken?
8. Kaas ijs
Je kunt van kaas houden en van ijs. Maar houd je ook van die combinatie? Er bestaat namelijk een recept om zelf ijs te maken met Parmezaanse kaas. Eigenlijk kun je met een ijsmachine allerlei smaken uitproberen. Maar kaas ijs?!
7. Bacon ijs
Een Amerikaanse kok heeft een ijssmaak bedacht van bacon met bruine suiker, kaneel en vanille. Of het lekker is, dat weten we niet…
6. Kaviaar ijs
Kaviaar wordt gezien als een luxe lekkernij en is vaak erg duur. Kaviaar bestaat uit visseneitjes. Een Franse man heeft er een ijssmaak van gemaakt. Hoeveel dat kost, dat moeten we nog even uitzoeken…
5. Cheeseburger ijs
Een ijsje gemaakt van gehakt, kaas en friet. Het bestaat echt!
4. Knoflook ijs
Je kunt deze gekke ijssmaak op een hoorntje of in een bakje bestellen, zoals een normaal ijsje. Maar in meerdere restaurants krijg je een bolletje knoflookijs bij vlees bijvoorbeeld.
3. Kreeft ijs
Kreeft en veel boter. Dat zit er in het kreeftenijs dat je kunt proeven bij Ben & Bill’s Chocolate Emporium in Amerika. Het ziet er uit eigenlijk een beetje uit als een aarbeienijsje, maar de smaak zal wel anders zijn!
2. Krokodillenei ijs
In een ijssalon in de Filipijnen gebruiken ze geen kippeneieren, maar krokodilleneieren om ijs mee te maken. Ze mengen het met melk, room en suiker.
1. Octopus ijs
In Japan kun je de gekste ijsjes kopen. In een pretpark in Tokio vind je ijs van zout, kaas, curry en ook van octopus. Durf jij die te proeven? Of ga je liever voor een simpel vanille ijsje? ;-)
Lees ook:
- Waarom eten we popcorn in de bioscoop?
- Top tien smerigste gerechten van de wereld!
- Alles over pizza's, patat en pannenkoeken
- Waarom is een citroen zuur?
- Hoe wordt hagelslag gemaakt in de fabriek?
- Hoe worden sprinkles gemaakt?
- Waarom moet je boeren als je cola drinkt?
- Waarom heb je altijd plaats voor een toetje?
- Waarom moet je huilen van uien snijden?
- Hoe worden chips gemaakt?
- Wat betekenen de sterren op de vleesverpakkingen in de supermarkt?
- Hoe worden waterijsjes gemaakt?
- Top 10 gekste ijssmaken
- Waarom lust je niet alles?
- Hoe wordt alcoholvrij bier gemaakt?
- Hoe worden nachochips gemaakt?
- Hoe kun je tomaten kweken in de winter?
- Waarom ziet eten er in een kookboek mooier uit dan wanneer je het zelf maakt?
- EXTRA: Anoek vertelt wat meer over het opmaken van gerechten in kookboeken
- Corona: De lekkerste recepten om te maken!
- Waarom staat op alle producten een houdbaarheidsdatum terwijl het vaak nog langer goed is?
- Wat is het verschil tussen vegetarisch en vegan?
- Hoe komt het dat eigeel geel is?
- Waarom wordt een appel bruin als je erin bijt?
- Wie heeft de taart uitgevonden?
- Wat betekent veganistisch?
- Wat ontbijten mensen in andere landen?
- Waarom smaakt kraanwater overal anders?
- Kun je alle smaken ijs maken?
- Waarom spuit frisdrank?
- Wat aten Nederlanders vroeger?
- Hoe zijn chips ontdekt?
- Hoe kun je koken voor duizend mensen?
- Hoe wordt mayonaise gemaakt?
- Kun je je ontbijt overslaan?
- Wat betekent het als eten koosjer of halal is?
- waarom wordt een zuurstok een zuurstok genoemd terwijl hij eigenlijk zoet is ?
- Waarom eten ze in Azië met stokjes?
- Kan je sushi maken van zeewier uit de Nederlandse zee?
- Hoe wordt limonadesiroop gemaakt?
- Hoe is pizza ontstaan?
- Eet jij wel een gezond ontbijt?
- Waarom popt popcorn?
- Hoe komt een slavink aan zijn naam?
- Wie heeft koffie ontdekt?
- Waarom heet een hamburger, een hamburger?
- Kun je ontploffen als je cola drinkt en daarna mentos doorslikt?
- Wat is het verschil tussen vla en pudding?
- Waarom kunnen sommige mensen wel tegen pittig eten, en andere niet?
- Waarom wordt een ei hard als je het kookt, maar pasta/noedels zacht?
- Waarom is melk wit?
- Waarom blijft erop bier wel schuim liggen maar op frisdrank niet?
- Hoe weet je welke smaken lekker bij elkaar passen?