Hoe kan ik mijn uittrap bij keepen verbeteren?

Willem Wever

Jop is keeper en wil graag weten hoe hij zijn uittrap kan verbeteren. Hij gaat met Ajouad naar voetbalclub AZ om het antwoord te vinden!

Sergio Rochet

Ajouad neemt Jop mee naar een plek waar normaal niemand mag komen, namelijk de kleedkamer van de AZ selectie! Eenmaal op het veld loopt Jop meteen tegen Sergio Rochet aan, de eerste keeper van AZ. Ajouad grijpt dit moment aan om tips te vragen van deze lange doelman. 
1. Goeie positie in het doel aannemen
2. Timing is heel belangrijk
3. Hard werken!

Nick Olij

Op naar de keeperstrainer van AZ, Nick van Aart. Hij is Nick Olij aan het trainen, de tweede keeper van AZ. Jop heeft z'n tenue al aan, dus hij kan zo meedoen! Nick van Aart vraagt Jop welke keeperskills hij het allerliefste wil verbeteren, daar gaan ze namelijk de hele dag aan werken! Jop kiest de uittrap. Nick Olij en Jop sprinten naar de goal om te gaan oefenen. Ondertussen vraagt Jop Nick z'n hemd van het lijf. 

Met de wreef schieten

Zijn er bijvoorbeeld verschillende traptechnieken als keeper zijnde? Nick zegt dat die er zijn, maar dat het het allerbelangrijkste is dat je met de wreef schiet. Daarmee kun je namelijk de meeste snelheid en verte bereiken. Jop schiet altijd met de binnenkant van z'n voet, maar dat moet je dus niet doen om ver te kunnen schieten.

Traptechnieken

Er zijn meerdere technieken, namelijk de dropkick, of de volley. Nick laat eerst de volley zien. Je gooit de bal met één hand op en dan trap je 'm weg met de wreef van je voet. De dropkick is een ander verhaal. De bal wordt namelijk direct uit de stuit getrapt. Bekijk de video om het verschil te zien en mee te oefenen met Jop!

Duiken

Dan is er nog een probleem waar Jop aan wil werken. Het lukt hem namelijk beter om naar rechts te duiken dan naar links in het doel. Ook dat wordt geoefend. Nick Olij geeft de tip mee om iets naar voren te duiken als de bal eraan komt. Insnijden heet dat. Tijd om alle tips en tricks toe te passen! Keeperstrainer Nick en Ajouad vuren ballen op Jop af die in het doel staat. Het gaat top, Jop heeft duidelijk de smaak te pakken en heel veel geleerd van deze dag!

Video

Wil jij net zo goed kunnen keepen als AZ doelman Nick Olij? Bekijk dan de video!