Top 10 mooiste landen ter wereld

De aarde
canada

De wereld zit vol met prachtige natuur en avonturen, maar wat zijn nu eigenlijk de allermooiste plekjes? Willem Wever zocht de top 10 mooiste landen voor je uit!

Botswana

10. Chili

Chili is een bijzonder land! Het land heeft namelijk maar een breedte van 188km, maar is wel 21 keer zo groot als Nederland. Dit komt door de gekke vorm van het land. Je vindt er bijzondere natuur. Je kunt bijvoorbeeld genieten van gletsjers en watervallen, maar er is ook woestijn!

9. Botswana

Dit Afrikaanse land bevat een groot moeras waar je grote leeuwen en nijlpaarden aantreft. Ook kijken ze hier niet op van een zebra of een olifant. De hoofdstad Gaborone is een niet te drukke fijne stad om te bezoeken.

8. Sri Lanka

In dit groene land valt veel te ontdekken. Je kunt hier onder andere valwissensafari’s doen! Tot 1972 heette het land geen Sri Lanka, maar Ceylon. Je vindt heel veel cultuur in dit land, voornamelijk boeddhistische beelden of kunst.

impala

7. Suriname

In het oerwoud van Suriname vind je vogelspinnen (jakkes!) en jaguars. In dit kleurrijke land kun je genieten van de omgeving, de dieren en de mensen die er wonen.

6. Zuid-Afrika

Het meest zuidelijk gelegen land in Afrika. In Zuid-Afrika worden veel verschillende talen gesproken, maar het grootste deel spreekt Afrikaans (dit lijkt op Nederlands). Je kunt hier terecht voor enorm veel mooie wilde diersoorten.

 

5. Maleisië

Maleisië bevat naast prachtige groene natuurgebieden ook hele mooie stranden. Het land heeft een super hippe hoofdstad met 1.8 miljoen inwoners!

4. Tanzania

Dit land staat onder andere bekend om de mooie safari’s. Naast wilde dieren op het land kun je hier ook waanzinnig mooi duiken en al het leven onder water verkennen.

 

 

 

canada

1. Canada

Op nummer 1 staat het beeldschone Canada. Dit land is het twee na grootste land ter wereld! Opvallend is dat er maar 37 miljoen mensen wonen, terwijl er in Amerika 325 miljoen wonen. Je kunt hier genieten van de mooie natuur, beren spotten, of juist avontuur opzoeken en lekker skiën. Canada heeft dezelfde seizoenen als Nederland, als je er heen gaat en je wilt een beetje lekker weer moet je dus in de zomer gaan.