Wat is het populairste snoep in Nederland?

Eten en drinken
Droppies

Van alle soorten snoep is drop in Nederland het populairst. Meer dan twintig procent van alle verkochte snoep is drop. In totaal gaat er voor miljoenen euro’s drop over de toonbank: in 2011 voor zo’n 168 miljoen!

Drop

Van alle soorten snoep is drop in Nederland het populairst. Meer dan twintig procent van alle verkochte snoep is drop. In totaal gaat er voor miljoenen euro’s drop over de toonbank: in 2011 voor zo’n 168 miljoen! Daarbij gaat het om alle soorten bij elkaar, zoals boerderijdrop, katjesdrop, muntendrop, honingdrop, laurierdrop, Engelse drop, dropsleutels, dropkabels, trekdrop, zoute schuinen, in pak, zak of zelf geschept. Wij Nederlanders zijn er dol op.

En verder?

Op een goede tweede plaats komt kauwgom. Winegums, fruitgums, gomballen en andere snoepjes met ‘gom’ zijn bijna net zo populair. Pepermunt, pastilles en andere mintsnoepjes staan op de vierde plek. Daarna komen snoepjes voor de keel, kauwbonbons, toffees en caramels en zuurtjes. Typisch kindersnoepgoed, zoals spekken, schuim, zuurstokken, toverballen, zwart op wit en zoethout is het minst populair. Maar het zijn dan ook niet alleen kinderen die snoepen!

Onderzoek naar snoepers

Er is een speciale organisatie die bijhoudt welk snoep het meest verkocht wordt. Dat is het Studiecentrum Snacks en Zoetwaren. De meeste snoepfabrikanten en snoepimporteurs in Nederland geven aan dit centrum door wat ze maken en verkopen. Zo komen ze te weten welk snoep het populairst is.

Geniet, maar snoep met mate

Hou jij van snoepen? Let er dan op dat je niet de hele dag door snoept. Je loopt dan kans dat je dik wordt. Voor je gebit is het ook niet goed. Eet en/of drink niet vaker dan vier keer per dag iets tussendoor.