Overslaan en naar de inhoud gaan
KRO-NCRV
Willem Wever homepage
Home
Video's
Onderwerpen
In de klas
Zoeken
NPO-Zapp (external link)
KRO-NCRV (external link)
NPO Zapp
Zoeken
EXTRA: Anoek vertelt wat meer over het opmaken van gerechten in kookboeken
Eten en drinken
Anoek vertelt wat meer over het opmaken van gerechten in kookboeken.
De lekkerste recepten om te maken!
Wie heeft de taart uitgevonden?
Hoe worden waterijsjes gemaakt?
Wat aten Nederlanders vroeger?
Wat is het verschil tussen vegetarisch en vegan?
Wat is het verschil tussen vla en pudding?
Kun je alle smaken ijs maken?
Wie heeft koffie ontdekt?
Hoe worden nachochips gemaakt?
Waarom kunnen sommige mensen wel tegen pittig eten, en andere niet?
Waarom moet je boeren als je cola drinkt?
Hoe wordt mayonaise gemaakt?
Waarom is een citroen zuur?
Waarom eten ze in Aziƫ met stokjes?
Wat betekent veganistisch?
Alles over pizza's, patat en pannenkoeken
Waarom heet een hamburger, een hamburger?
Hoe kun je tomaten kweken in de winter?
Waarom spuit frisdrank?
Hoe kun je koken voor duizend mensen?
Waarom popt popcorn?
waarom wordt een zuurstok een zuurstok genoemd terwijl hij eigenlijk zoet is ?
Hoe is pizza ontstaan?
Wat betekent het als eten koosjer of halal is?
Hoe wordt alcoholvrij bier gemaakt?
Waarom staat op alle producten een houdbaarheidsdatum terwijl het vaak nog langer goed is?
Hoe zijn chips ontdekt?
Waarom smaakt kraanwater overal anders?
Kun je ontploffen als je cola drinkt en daarna mentos doorslikt?
Waarom eten we popcorn in de bioscoop?
Eet jij wel een gezond ontbijt?
Wat ontbijten mensen in andere landen?
Hoe worden sprinkles gemaakt?
Waarom lust je niet alles?
Hoe komt een slavink aan zijn naam?
Hoe wordt limonadesiroop gemaakt?
Top 10 gekste ijssmaken
Waarom wordt een ei hard als je het kookt, maar pasta/noedels zacht?
Hoe weet je welke smaken lekker bij elkaar passen?
Waarom wordt een appel bruin als je erin bijt?
Kan je sushi maken van zeewier uit de Nederlandse zee?
Waarom is melk wit?
Kun je je ontbijt overslaan?
Waarom heb je altijd plaats voor een toetje?
Hoe wordt hagelslag gemaakt in de fabriek?
Waarom ziet eten er in een kookboek mooier uit dan wanneer je het zelf maakt?
Hoe worden chips gemaakt?
Waarom moet je huilen van uien snijden?
Wat betekenen de sterren op de vleesverpakkingen in de supermarkt?
Hoe komt het dat eigeel geel is?
Waarom blijft erop bier wel schuim liggen maar op frisdrank niet?
Top tien smerigste gerechten van de wereld!
EXTRA: Anoek vertelt wat meer over het opmaken van gerechten in kookboeken