Overslaan en naar de inhoud gaan
KRO-NCRV
Willem Wever homepage
Home
Video's
Onderwerpen
In de klas
Zoeken
NPO-Zapp (external link)
KRO-NCRV (external link)
NPO Zapp
Zoeken
EXTRA: Anoek vertelt wat meer over het opmaken van gerechten in kookboeken
Eten en drinken
Anoek vertelt wat meer over het opmaken van gerechten in kookboeken.
Hoe worden chips gemaakt?
Wie heeft koffie ontdekt?
De lekkerste recepten om te maken!
Top 10 gekste ijssmaken
Hoe worden sprinkles gemaakt?
Wat betekent het als eten koosjer of halal is?
Hoe weet je welke smaken lekker bij elkaar passen?
Waarom is melk wit?
Hoe wordt alcoholvrij bier gemaakt?
Hoe komt een slavink aan zijn naam?
waarom wordt een zuurstok een zuurstok genoemd terwijl hij eigenlijk zoet is ?
Kun je ontploffen als je cola drinkt en daarna mentos doorslikt?
Waarom heet een hamburger, een hamburger?
Hoe worden waterijsjes gemaakt?
EXTRA: Anoek vertelt wat meer over het opmaken van gerechten in kookboeken
Alles over pizza's, patat en pannenkoeken
Kun je alle smaken ijs maken?
Wat ontbijten mensen in andere landen?
Hoe is pizza ontstaan?
Waarom lust je niet alles?
Hoe komt het dat eigeel geel is?
Top tien smerigste gerechten van de wereld!
Kan je sushi maken van zeewier uit de Nederlandse zee?
Waarom moet je huilen van uien snijden?
Waarom is een citroen zuur?
Waarom wordt een appel bruin als je erin bijt?
Waarom popt popcorn?
Hoe zijn chips ontdekt?
Hoe kun je tomaten kweken in de winter?
Wie heeft de taart uitgevonden?
Waarom blijft erop bier wel schuim liggen maar op frisdrank niet?
Wat betekent veganistisch?
Wat is het verschil tussen vla en pudding?
Hoe worden nachochips gemaakt?
Waarom eten we popcorn in de bioscoop?
Kun je je ontbijt overslaan?
Hoe wordt mayonaise gemaakt?
Hoe kun je koken voor duizend mensen?
Waarom wordt een ei hard als je het kookt, maar pasta/noedels zacht?
Hoe wordt limonadesiroop gemaakt?
Wat aten Nederlanders vroeger?
Wat is het verschil tussen vegetarisch en vegan?
Waarom spuit frisdrank?
Waarom eten ze in Aziƫ met stokjes?
Eet jij wel een gezond ontbijt?
Waarom staat op alle producten een houdbaarheidsdatum terwijl het vaak nog langer goed is?
Waarom ziet eten er in een kookboek mooier uit dan wanneer je het zelf maakt?
Hoe wordt hagelslag gemaakt in de fabriek?
Wat betekenen de sterren op de vleesverpakkingen in de supermarkt?
Waarom kunnen sommige mensen wel tegen pittig eten, en andere niet?
Waarom smaakt kraanwater overal anders?
Waarom moet je boeren als je cola drinkt?
Waarom heb je altijd plaats voor een toetje?