Naar vraag & antwoord

Hoe is snoep ontstaan? Eten en drinken

Bekijk antwoord
Hoe is snoep ontstaan?

Judith DeBoer stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Al vanaf het begin van de tijd snoepen mensen. Snoep is zoet en bijna iedereen houdt van zoet. Maar, in de oertijd waren er natuurlijk geen dropjes enzo. De eerste mensen op aarde snoepten zoet fruit, zoals bessen. Al snel ontdekten mensen dat je ook met honing dingen zoeter kon maken.
Daarna leerden ze hoe je van suikerriet suiker kunt maken. Pas vanaf de zestiende eeuw werd er in Europa ook echt een soort snoep van suiker gemaakt. Dat was vooral voor de rijken en heette ‘suikerwerk’.
Later werd er ook suiker uit bieten gehaald, maar dit was nog vrij duur. Echt veel (goedkope) suiker kwam er met de speciale suikerbiet. Toen kwamen er enorme suikerfabrieken. En snoepfabrieken. Vanaf toen kon bijna iedereen snoep betalen.

Lekker, maar er zijn ook nadelen. Wij eten en drinken met zijn allen steeds meer. Niet alleen snoep. Ons lijf heeft zoveel eten helemaal niet nodig en maakt er vet van. Zo worden steeds meer mensen te dik. Dus misschien moeten we toch terug naar de oertijd en weer meer fruit ‘snoepen’ en rondrennen.

Meer weten over eten? Kijk op <a href="http://www.lekkerbelangrijk.nl">www.lekkerbelangrijk.nl</a>!

Judith DeBoer stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!