De lekkerste recepten om te maken!
Willem Wever heeft een aantal superlekkere en makkelijke recepten die jij zelf, of samen met je ouders kunt maken!
Bakken: Twix taart
Ingrediënten:
- - 225 g ongezouten roomboter (+ extra om in te vetten)
- - 200 g pure chocolade 72%
- - 4 middelgrote eieren
- - 250 g donkere basterdsuiker
- - 150 g kristalsuiker
- - ½ tl zout
- - 270 g tarwebloem
- - 40 g cacaopoeder
- - 250 g rolo's (zak)
- - 100 g chocoladeglazuur
- - 12 twixrepen
- - 125 g coated popcorn gezouten karamel
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de boter in blokjes en breek de chocolade in stukjes. Smelt in een steelpan op laag vuur en roer tot een egale massa. Neem van het vuur. Doe de eieren in een mengkom en voeg de basterd- en kristalsuiker en het zout toe. Mix op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtige massa.
2. Meng het chocolade-botermengsel door het eimengsel. Zeef de bloem en cacaopoeder boven het beslag en spatel er voorzichtig door. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest van de binnenkant in met boter. Verdeel het beslag over de vormen. Bak de browniebodem ca. 35 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat het in 2 uur helemaal afkoelen.
3. Verdeel de rolo’s over 1 browniebodem. Leg de andere bodem erop. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip een hoekje van het zakje en gebruik steeds een beetje glazuur om een Twix tegen de zijkant van de taart te plakken. Plak zo alle Twixen tegen de taart. Leg de popcorn in een bergje bovenop de taart en besprenkel de taart met de rest van het chocoladeglazuur.
Maak je eigen kaasstengels!
Ingrediënten:
- - 4 plakjes bladerdeeg
- - Geraspte kaas
- - Zout en peper
- - Geklutst ei
- (Belegen vind ik zelf erg lekker!)
Bron foto: cakies.nl
Aan de slag!
- 1. Snij de plakjes bladerdeeg in 4 stroken en smeer deze in met ei. Prik er met een vork gaatjes in en strooi kaas over de reepjes bladerdeeg.
- 2. Leg de repen deeg op een bakplaat en strooi naar smaak een beetje peper en zout op je kaasstengels.
- 3. Bak de bladerdeeg kaasstengels in 14 minuten op 225 graden.
Gezonde pannenkoekjes!
Ingrediënten:
- - 2 rijpe bananen
- - 4 eieren
- - 2 eetlepels havermout
- - Een beetje rood fruit:
- - (Frambozen, blauwe bessen of aardbeien)
Aan de slag!
Haal de bananen uit de schil en prak fijn met een vork. Voeg de eieren toe en kluts los. Meng de havermout erdoor. Verwarm een grote koekenpan met een beetje olijfolie of kokosolie. Bak pannenkoekjes van ongeveer 10 centimeter doorsnee. Als de pannenkoekjes bijna klaar zijn, kun je het fruit in de pan over de pannenkoekjes strooien. Tot slot kun je honing of stroop toevoegen, smullen maar!