Waarom eten we popcorn in de bioscoop?

Eten en drinken
popcorn

Iedereen is gek op popcorn tijdens het kijken van een film in de bioscoop! Heel veel popcorn in een grote bak, en je kan ook nog kiezen tussen zoete of zoute popcorn. Waarom eten we eigenlijk popcorn in de bioscoop?

Amerika

Popcorn is eigenlijk heel veel gepofte maïskorrels bij elkaar. Popcorn is al heel lang geleden ontstaan in Midden-Amerika. In een grot in New Mexico zijn gepofte maïskorrels gevonden van wel 5000 jaar oud! Uiteindelijk zijn maïskorrels via de handel in Noord-Amerika terecht gekomen.

Grappig

Toen popcorn in de Verenigde Staten terecht kwam in de 19e eeuw, werd popcorn populair. De mensen vonden het heel grappig dat je maïskorrels kon poffen! Maïskorrels poffen werd een vorm van vermaak. Mensen aten het overal: van circussen tot markten. Maar niet in de bioscoop!

Niet toegestaan

Bioscopen wilden niet dat mensen daar goedkope snacks zoals popcorn gingen eten. De bioscoop wilde er luxe uitzien, net zoals een theater. Toen er in het begin van de 20e eeuw films met geluid ontstonden en steeds meer gewone burgers ook naar de bioscoop gingen, veranderde dat. Het gekraak van popcorn was tijdens een geluidsfilm minder vervelend, dus werd het eten ervan steeds minder erg gevonden.

Bron: https://g-geschiedenis.eu/2013/10/23/waarom-eten-we-popcorn-in-de-biosc…