Hoe worden nachochips gemaakt?

Eten en drinken
Bord met Nachos

Nachos worden vaak gezien als een typisch Mexicaanse snack, maar ze zijn uitgevonden in Los Angeles, Amerika. De chips worden niet gemaakt van aardappels zoals gewone chips, maar van maismeel. Het meel wordt gemengd met suiker, zout, zetmeel en nog wat andere ingrediënten tot een deegbal.

Rollen

Het deeg is te dik om in een keer te kunnen verwerken tot chippies. Daarom wordt het deeg eerst onder een aantal rollen doorgehaald. De rollen verdelen het deeg in kleine stukjes. Daarna wordt het deeg opgesplitst in gelijke delen. Door het deeg af te wegen, voorkomen ze dat je hele dikke chips in je zak vindt. Uiteindelijk wordt het deeg tot een lange dunne plak uitgerold.

Koekvorm

De plak deeg wordt op een band gelegd, een snijder gaat over het deeg heen en snijdt het deeg in driehoekjes. De snijder is vergelijkbaar met de vormpjes die je gebruikt om koekjes te maken. Als de chips de juiste vorm hebben gaan ze door naar de oven.

Frituurpan

De chips gaan de oven in om ze even voor te bakken, maar ze zijn dan nog niet klaar! Voordat ze door gaan naar de volgende stap worden ze eerst gefrituurd. Dit zorgt ervoor dat de ze lekker krokant worden.

Droogtrommel

De chips zijn nu klaar, maar er zit nog helemaal geen smaak aan. De smaak wordt toegevoegd in een grote wasmachine. In plaats van water komt er smaakpoeder in de trommel. De trommel draait net zolang rond tot alle chips een laagje poeder hebben. Het poeder kan allerlei smaken hebben. Ranch, chili of nacho cheese bijvoorbeeld. Dan zijn de chips klaar om verpakt te worden, en kunnen ze naar de winkel!