Naar vraag & antwoord

Wat is het effect van veel snoep in je lichaam ? Het menselijk lichaam

Bekijk antwoord
Wat is het effect van veel snoep in je lichaam ?

Senay Gunes stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Als je een heel enkel keertje veel snoep eet, dan is dat niet zo erg. Als je verder maar gezond eet en veel beweegt.

Niet goed

Het enige waar je last van hebt als je een enkel keertje veel snoep eet, is dat je waarschijnlijk misselijk zult worden! Maar als je vaker veel snoep eet, zijn er meer effecten in je lichaam. Het bekendste effect is dat veel snoep slecht voor je tanden is. Je krijgt er gaatjes van. Verder is de kans groot dat je te dik wordt als je het vele snoep naast je normale eten eet.

Suikers en kleurstoffen

In normaal eten zitten veel voedingsstoffen die gezond zijn voor je lichaam. Denk aan bijvoorbeeld vitamines. Snoep bevat helemaal geen voedingsstoffen, maar wel veel suikers en kleurstoffen. Te veel suiker is ongezond, want het doet niks goeds voor je lichaam. Ook zijn suikers verslavend, waardoor je steeds maar weer snoep wilt blijven eten. Kleurstof bevat ook geen gezonde stoffen, en zijn dus ook niet nuttig voor je lichaam.

Gevarieerd eten

Als je het vele snoep juist in plaats van je normale eten, is dat dus al helemaal ongezond. Dan krijg je helemaal niet genoeg gezonde stoffen meer binnen. Daarom is het belangrijk om zo gevarieerd mogelijk te eten. Dat betekent dat je naast snoep, ook fruit, groente en brood moet blijven eten. Vaak en veel snoepen is dus hoe dan ook niet goed voor je. Maar af en toe een snoepje eten is helemaal niet erg.

Weet jij ook...

Wat citrusvruchten zijn?

Hoe we weten hoeveel vitamines er in groente en fruit zitten?

Senay Gunes stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!