Wat ontbijten mensen in andere landen?

Eten en drinken
een authentiek grieks ontbijt met falafel, pitabroodjes en olijven

Ontbijten wordt over de hele wereld gedaan. Per land kan zo'n ontbijtje wel behoorlijk verschillen! Wat dacht je van pannenkoeken met heel veel stroop? Dit eten ze graag als ontbijt in Amerika.

Warm ontbijt

In sommige landen ontbijten mensen altijd warm. Dit wordt bijvoorbeeld in Japan gedaan. Hier wordt er witte gestoomde rijst, misosoep, gestoomde groenten en een rauw ei als ontbijt gegeten. Zou jij ’s ochtends een rauw eitje bij je boterham lusten?! Ook in India ontbijten mensen met rijst en gestoomde groenten in een currysausje. In Vietnam wordt er warm ontbeten. Zij eten namelijk soep als ontbijt! Het is een lichte noedelsoep, die ‘Pho’ wordt genoemd.

Pannenkoeken

Brood

Toch zijn er ook veel ontbijtjes waarbij, net als bij ons, brood wordt gegeten. Zo eten ze in Brazilië ook graag brood met ham, maar dan wel samen met een groot stuk tropisch fruit zoals papaja of passievrucht. In Iran ontbijten de mensen ook met brood, maar deze broodjes zijn een stuk platter en in een houtskooloven gebakken. Dit wordt ‘naan’ genoemd en het wordt gegeten met jam en boter.

Beroemde ontbijtjes

Amerikanen eten het liefst pannenkoeken met heel veel stroop of cornflakes met melk als ontbijt. Het Engelse klassieke ontbijt is bekend over de hele wereld. Je krijgt hier ’s morgens ontbijtspek, eieren, worstjes, gegrilde tomaten, paddenstoelen en brood op je bord! Je moet als je wakker wordt flinke trek hebben dus. Krijg je al een beetje zin in een ontbijt?