Naar vraag & antwoord

Hoe wordt drop gemaakt? Eten en drinken

Bekijk antwoord
Hoe wordt drop gemaakt?

Chantal -------- stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Drop wordt gemaakt van de zoethoutwortelstruik. Die groeit in zonnige landen als Spanje, Italië en Turkije. Van de wortels wordt een soort pulp gemaakt en in blokken gegoten, dit heet ‘blokdrop’.

Pure blokdrop is niet lekker, dus worden de harde blokken in de Nederlandse fabriek weer zacht gemaakt. Vervolgens weet de computer precies welke ingrediënten moeten worden toegevoegd om bijvoorbeeld muntdrop of griotjes te maken. In de fabriek worden zo verschillende mengsels gemaakt met bijvoorbeeld suiker, salmiak of honing. Daarna worden de verschillende mengsels in het juiste vormpje gegoten. Dus salmiakriksen in grote muntvormen, honingdropjes in bijenkorfvormpjes etcetera.

Hierna moeten ze nog drogen en door een soort tunnel voor een glanslaagje. Uiteindelijk worden de dropjes natuurlijk in een zakje of een pak gedaan en kunnen ze naar de winkel.

Om te controleren of de dropjes wel goed zijn, worden ze in de fabriek vaak gekeurd. Dit betekent niet dat er mannen en vrouwen zijn die de hele dag dropjes eten, want voor de meeste controles hoeft niet geproefd te worden. Dit is maar goed ook, want de hele dag snoep eten is superslecht voor je gebit en je gezondheid. Eet per dag maximaal 1 keer wat snoep, bijvoorbeeld ’s middags. Kies je voor drop, eet er dan niet meer dan 5. Suikervrije dropjes zijn trouwens niet zo goed voor kinderen, omdat er in plaats van suiker een andere stof inzit die niet gezond is als je er teveel van eet.

Chantal -------- stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!