Kun je je ontbijt overslaan?

Eten en drinken
Klopt dat?

Een boterham met hagelslag, een glaasje sinaasappelsap of een beschuitje bij het ontbijt? Iedereen heeft andere eetgewoontes in de ochtend. Maar kun je je ontbijt ook helemaal overslaan?

Energieboost

Sommige ontbijtwetenschappers raden aan om niet met te veel suiker te ontbijten. Van een witte boterham met jam krijg je bijvoorbeeld een hele erge energieboost, maar daarna kak je weer in en krijg je weer honger.

Stilzitten

Of je je ontbijt écht nodig hebt, ligt eraan wat je de rest van de dag doet. Sommige mensen zitten voor hun werk de hele dag achter de computer en bewegen daardoor weinig. Die energieboost van een ontbijt vol suikers hebben zij niet zo hard nodig. Daarom kunnen zij best af en toe hun ontbijt overslaan.

Zwaar werk

Maar mensen met zwaar werk, zoals bouwvakkers, moeten genoeg eten in de ochtend. Uit eten haal je namelijk energie, en dat is nodig om de dag door te komen. Zij bewegen veel en moeten veel zware spullen tillen.

Kinderen

Ook kinderen hebben ontbijt hard nodig, want zij bewegen vaak veel. Ze fietsen naar school, spelen buiten in de pauze en sporten vaak ook nog. Daar heb je energie voor nodig!