Wat kan nog wel tijdens de kerstvakantie?

Cultuur
Vier je kerstvakantie met koekjes

Nederland gaat voor een deel op slot. Dit met als doel om het aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Naar de film of naar een museum dat kan helaas even niet. Maar wees niet getreurd, want je hebt nu genoeg tijd voor andere leuke dingen. We hebben vijf activiteiten op een rijtje gezet, zodat jij geen saaie vakantie beleefd.

Speel buiten Minecraft

5. Ga naar buiten

Je mag met je vrienden gewoon buiten spelen. Dit geldt alleen voor kinderen tot en met 12 jaar. Dus denk aan een potje voetbal of aan basketbal. Wat dacht je van het spel Minecraft? Dit kan je namelijk ook gewoon buiten spelen! Willem Wever heeft een spel bedacht rondom het thema Minecraft. Zijn je ouders ook blij dat je naar buiten gaat in plaats van binnen een game speelt.

Filmavondje

4. Bedenk een filmavond

Bedenk voor je eigen familie een filmavond met thema. Haal hapjes in huis of maak het lekker zelf. Bedenk ook welke films je wilt kijken. Bekijk met elkaar alleen maar Disneyfilms of ga voor een gruwelijk horrorfeestje. Maak een poster met daarop de films die jullie vanavond gaan kijken en schrijf erbij dat iedereen een pyjama aan moet doen. Ik zou zeggen haal alvast wat popcorn in huis!

Knutselen

3. Ga knutselen

Deze site bevat een heleboel toffe knutselwerkjes. Wat dacht je van je eigen gemaakte Tie-dye T-shirt. Bedenk een wedstrijd samen met je vrienden. Laat je ouders kiezen wie het mooiste knutselwerkje heeft gemaakt. Of maak iets leuks voor je opa of oma. Print leuke foto’s van ze uit en maak daar een mooie poster van. Ga naar Pinterest voor nog veel meer inspiratie. KLIK HIER!

Koekjes

2. Bak koekjes

Dit is iets voor iemand die van bakken houdt. Nu het toch bijna kerst is, kan je ook gaan bakken. Dit kan met je familie of met een vriendje thuis. Maak koekjes voor heel je straat en breng ze langs. Zo zorg je voor een gezellige sfeer bij jou in de straat. Neem het recept van Dr. Oekter of een ander recept. KLIK HIER voor het recept en maak een mooie foto en vergeet die niet te delen.

Muziek maken

1. Schrijf een lied of gedicht

Tim & Edson hebben zelf een eigen LIED geschreven en misschien is dit ook wel iets voor jou. Maak een rap of misschien kan je wel een instrument leren bespelen. Als muziek toch niet helemaal je ding is, kan je ook een gedicht schrijven. Ooit gehoord van een elfje of van een limerick? Dit zijn twee verschillende dichtvormen. Schrijf een gedicht over de situatie waarin je nu zit.