Top 10 duurste kledingmerken

Cultuur
LV

Kleding dragen we als het goed is allemaal. Sommige houden van kleurrijke opvallende kleding terwijl andere simpel en zwart veel mooier vinden. Volgens wetenschappers bestond de eerste kleding uit dierenvellen en -huid. In de loop van de jaren breidde dit zich uit. Mensen kregen het koud en wilde zich bedekken. Tijdens de ontwikkeling van de landbouw kwam men tot de ontdekking dat je linnen en katoen kon weven tot kledij.  Je hebt inmiddels oneindig veel verschillende soorten kledingmerken, waaronder héle chique. Hieronder vind je de top 10 duurste kledingmerken.

10. Armani

 In 1975 werd het merk Armani opgericht door de Italiaanse Giorgio Armani. Het merk heeft wereldwijd vestigingen en wordt door iedereen in de modewereld gekend. Voor een Armani kledingstuk betaal je gemiddeld 1000,-. Het merk heeft ook ‘’goedkopere’’ secties onder zich, bijvoorbeeld de ‘’EA7’’ collectie. Deze is een stuk betaalbaarder.

8. Ralph Lauren

Ralph Lifshitz werd geboren en getogen in een achterstandswijk New-York en droomde van een eigen kledingmerk. Na veel gepest te zijn met zijn achternaam heeft hij op zijn 16e zijn achternaam veranderd in ‘’Lauren’’. In 1967 leende hij 50.000 dollar en startte zijn eigen bedrijf op: ‘’Polo fashions’ in 2010 had een bedrijf een jaaromzet van 5 miljard dollar!

dior

7. Dior

Dit keer geen Italiaans, maar een Frans merk! Chistian Dior richtte zijn merk in 1946 op vanuit de stad van de liefde, Parijs. De ontwerper stierf helaas al in 1957 aan een hartaanval. Yves Saint Laurent kreeg toen de leiding over het merk Dior. In 2019 had Dior een omzet van bijna 50 miljard euro.

6. Prada

De eerste Prada winkel werd in 1913 geopend door Mario Prada in de bekende winkelgalerij van Milaan. Het merk is enorm succesvol en bracht in 2007 zelfs een telefoon op de markt samen met LG. Voor een klein prada tasje betaal je al 1000,- euro. 

 

chanel

5. Chanel

Dit bedrijf is opgericht door de wereldberoemde Coco Chanel. Haar naam is een statement in de modewereld. Begin vorige eeuw lanceerde zij haar eerste parfum en hierop volgden nog veel meer parfums en kleding. Toen Coco in 1971 overleed nam designer Karl Lagerfeld het van haar over. Voor een Chanel jurk zal je ongeveer 1500,- moeten neerleggen!

4. Hermes

Dit Franse merk, opgericht door Thierry Hermes, is vooral bekend van zijn tassen. Het merk komt oorspronkelijk uit Parijs maar heeft ook inmiddels vestigingen over de hele wereld. Er staan Hermés tassen te koop voor meer dan 350.000,-. Een hoodie koop je voor 2000,- euro.

 

LV

3.  Louis Vouitton

Op nummer 3 misschien wel een van de meest bekende merken van de huidige tijd. Net als vele andere luxe merken is het merk opgericht in Frankrijk. Louis Vouitton Malletier is opgericht in 1854. In 2019 had het merk een jaaromzet van 53,7 miljard euro.

 

2. Gucci

Guccigang. Het mega populaire merk wordt veel gebruikt in liedjes en clips. Gucci wordt gedragen door jong en oud en staat bekend als comfortabel, maar duur merk. Toen oprichter Guccio Gucci in 1921 zijn eerste winkel opende werkte hij nog in een hotel, maar dit was al snel niet meer nodig. Inmiddels heeft het merk jaarlijks miljarden euro’s omzet.

1. Oscar de la Renta

Oscasar de la Renta. Zeker niet de bekendste, maar wel een van de allerduurste merken ter wereld! Het merk staat bekend om de tijdloze trouwjurken. Oscar overleed in 2014. De vrouw van George Clooney (Amal Clooney) is getrouwd in een creatie van Oscar de la Renta. De jurk heeft maar liefst 380.000 gekost.