Maak je eigen bloed-smoothie

Cultuur
Een lekker sapje

Je kan met dit recept je ouders eens goed voor de gek houden. Maak met verschillende stukken fruit je eigen bloed-smoothie! Het is gezond en je vliegt zo door het recept heen. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit bizarre drankje maakt. Maar eerst wat heb je allemaal nodig?

Veel zomerfruit

Benodigdheden smoothie:

  • - 225 gram bevroren zomerfruit (ontdooid)
  • - 1 banaan, geschild
  • - 300 milliliter cranberrysap en frambozensap

Benodigdheden voor de insecten:

  • - Een abrikoos voor het lichaam van de kakkerlak
  • - Een kiwi voor het lichaam van de rups, geschild
  • - Pompoenpitten voor de pootjes
  • - Gedroogde bosbessen of krenten voor de ogen

Hoe maak je de smoothie?

Dit recept is voor 2 grote smoothies of voor 4 kleine smoothies. Doe het zomerfruit (zwarte bessen, frambozen, blauwe bessen, rode bessen en bramen), de banaan en het sap in een hoge kan of kom en roer tot een gladde massa. Dit kan met een staafmixer of met een blender. Wanneer je veel zaden van het fruit zit liggen, kan het nodig zijn om de smoothie daarna te zeven. Als je van dit recept een milkshake wilt maken, vervang dan het vruchtensap door halfvolle melk. Schenk de smoothie in 4 kleine glazen. Pak een rood rietje en slurpen maar!

EXTRA: Hoe maak je insecten na?

Na het drinken, wil je vast en zeker ook iets lekkers. Dit is een eenvoudig knutselwerkje! Snij de abrikoos en de kiwi in de vormen van de 2 lijven van de insecten. Gebruik daarna een satéprikker om eerst wat gaten in de 2 lijven van de insecten te maken. Doe dit aan allebei de zijkanten van het fruit. De zaadjes zijn de pootjes en die kan je nu gemakkelijk in de gaten plaatsen. Steek als laatst een satéprikker aan de onderkant van de twee lijven.