Top 10 duurste sneakers aller tijden

Cultuur
Dure sneakers

Schoenen dragen we allemaal. Maar sommige mensen zijn er helemaal gek van. Zij betalen heel veel geld voor speciale sneakers. Vooral de Nike schoenenlijn van oud-basketballer Michael Jordan zijn heel populair in de sneakerwereld. Wij hebben de tien duurste sneakers op een rij gezet.

10. Nike Air Yeezy 1 (grammy prototype)

De Yeezy is door Nike speciaal gemaakt voor rapper Kanye West. Hij droeg ze bij de Grammy’s (de belangrijkste muziekprijs van de wereld) in 2008. Het coole aan deze schoenen is dat de witte zool glow in the dark is. Dit speciale paar kost $ 50,000,- (€44.590,-).

9. Jordan Airforce 1 met diamanten

Als je een dure smaak hebt dan vind je deze schoenen fantastisch. Op deze Jordan Airforce 1’s zijn diamantjes aangebracht. De sneakers zijn gemaakt voor Big Boi van hiphopduo Outkast. Hij heeft ze zelf verkocht voor $ 50.000,- (€44.590,-). Het geld heeft hij in zijn eigen goede doel gestopt.

8. Mark Wahlberg Air Jordan 5 Transformers

Opnieuw Jordan schoenen. Deze speciale versie is gemaakt ter ere van de Transformer-films. Dit paar kostte $ 52.000,-. (€46.374,-) De hoge prijs komt doordat deze schoenen van filmster Mark Wahlberg zijn geweest. Hij speelde in de Transformer-films Age of Extinction en The Last Knight.

Air Jordans met een basketbal op de achtergrond

7. Air Jordan Silver

Dit paar schoenen was een verjaardagscadeau aan Michael Jordan. Zijn vrouw gaf de sneakers op zijn 32ste verjaardag. Ze had zelfs een hele ceremonie georganiseerd om de schoenen aan hem te geven. Delen van de schoenen zijn van echt zilver. Het paar schoenen is bovendien gesigneerd door Jordan zelf. Hierdoor is de prijs $ 60.000,- (€ 53.508).

6. Reebok Question met diamanten

Nog meer diamantjes. Deze schoenen zijn gemaakt voor een andere oud-basketballer: Allen Iverson. Omdat zijn schoenenlijn van Iverson niet zo goed meer verkocht bedacht Reebok in 2004 iets unieks. Op de veters werden diamantjes geplakt. De schoenen werden verkocht voor $ 65.000,- (€ 57.953).

5. Air Jordan 12 OVO (Drake editie)

De normale Air Jordan 12 OVO was al een populaire en dure schoen. Maar deze editie van rapper Drake overtreft de normale editie makkelijk. Deze schoenen kosten $ 100.000,- (€ 89,158,-) Dat is ruim drie keer wat de gemiddelde persoon in Amerika verdient per jaar. Wat deze schoenen zo kostbaar maakt zijn de gouden plaatjes bij de hoogste vetergaatjes. Bovendien is er maar één paar van.

4. Air Jordan 12 (gedragen door Michael Jordan)

Deze schoenen droeg Michael Jordan tijdens de zogenaamde ‘flu game’. Dit was een wedstrijd in de NBA basketbal finale van 1997. Daarin stonden de Chicago Bulls, het team van Michael Jordan, de hele wedstrijd achter. Maar op het laatste moment maakte Jordan toch nog de winnende punten en won hij de wedstrijd. Dat deed hij terwijl hij griep (flu is Engels voor griep) had. De schoenen die hij tijdens die wedstrijd aan had werden verkocht voor $ 104.000,- (€ 92,7247,-).

3. Buscemi 100 MM Diamond

Dit zijn de duurste schoenen die niks met Michael Jordan te maken hebben. De schoenen zijn helemaal wit op een paar met gouden details na. De gouden details zijn 18-karaats. Verder zijn er ook 11,5-karaats diamantjes op de schoen geplaatst. Ze kosten $ 132.000,- (€ 117,689).

2. Converse Fastbreak (gedragen en gesigneerd door Michael Jordan)

Deze schoenen droeg Michael Jordan op de olympische spelen van 1984. Ver voor hij zijn eigen schoenenmerk had. Dit paar is namelijk van converse (ook bekend van de all-star schoenen). Bij een veilig werd een paar van deze schoenen met de handtekening van Michael Jordan verkocht voor $ 190.373,- (€ 169,733,-).