Luister: wie was Doe Maar?

Cultuur
Toen was ik 12

Je ouders of grootouders kennen deze band zeker weten nog. Doe Maar was in de jaren tachtig een immens populaire Nederlandse popgroep. Toen de band besloot om te stoppen, barsten duizenden fans in tranen uit. Het waren voornamelijk de tieners die al de liedjes het hardste meezongen. Wat was het succes?

Wat voor muziek?

De liedjes werden eigenlijk geschreven voor een leeftijd rond de dertig jaar, maar ze kregen al gauw de tieners aan het zingen en dansen. Doe Maar speelde Nederlandstalige popnummers ook wel Nederpop genoemd. De band kende verschillende muziekstijlen. Denk aan reggae, punk en ska. Deze stijlen werden gemixt en daaruit kwamen verschillende hits. Sommige ouders vonden de teksten van Doe Maar te grof voor kinderen. De liedjes gingen over verliefdheid, drugs of over bang zijn.

Luister naar de podcast

In de podcast Toen was ik 12 vertelt Sandra over hoe zij het afscheidsconcert van Doe Maar beleefde. Ze was erbij en kon het haast niet geloven dat haar favoriete band besloot te stoppen. Luister hieronder naar haar verhaal en hoor meteen de muziek van Doe Maar. Of kies voor een andere podcastaflevering over de Bijlmerramp.