Wat doet een presentator?

Cultuur
Willem Wever

Het is natuurlijk super spannend om te moeten presenteren op televisie. Hoe bereiden presentatoren zich eigenlijk voor? Zijn ze zenuwachtig? Wat als het mis gaat? Willem Wever kijkt een dagje mee met ZappLive presentator Klaas van Kruistum. 

Voorbereiding

Voordat een presentator op tv kan verschijnen moet hij/zij eerst in de make-up. In de studio hangen hele felle lampen. Zonder make-up kan de presentator er dan heel wit uit zien of heel erg gaan glimmen.

Op de set

Een set ziet erop tv heel anders uit dan in de studio. Voorbeeld: op je scherm zie je een hele knusse woonkamer. In werkelijkheid is die knusse woonkamer, maar een klein onderdeel van een grote studio. Filmsets werken net zo. Voor de opnames beginnen is er een snelle doorloop van de show. Een generale repetitie.

Meer weten…

Het lijkt Luc leuk om later presentator te worden, want hij vindt het leuk om voor de camera te staan en de aandacht die er bij komt lijkt hem ook wel tof! Hij mag samen met Tess een ochtend meekijken met Klaas van Kruistum, die Zapplive presenteert. Luc mag helpen bij het voorbereiden van de show en mag zelfs een stukje zelf presenteren!